У Франківську власники закладів торгівлі та харчування вийшли на протест до будівлі управління поліції. Про це розповіли у виданні "Ратуша".

Повідомляється, що раніше у Франківську поліція влаштувала державний рейд по закриттю підприємств торгівлі та харчування у зв'язку з потраплянням міста в "червону зону" карнтину з 31 Серпня.

Читайте Знай в Google News!

У зв'язку з цим, 1 вересня, підприємці Франківська зібралися на мітинг з вимогою дозволити працювати їх закладам.

"Ми тут, щоб закликати поліцію бути з нами. Якщо закриємося зараз, є шанси не відкритися потім взагалі "- каже учасник акції, власник франківського ресторану "Хлібосольний", Олег Бінатов

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

акція протесту у Франківську, фото: Ратуша

Одна з учасниць акції, власниця кафе У Франківську розповіла, що під час карантину навесні, в місті повністю закрилися 40% закладів.

"Сьогодні ми працюємо тільки на літніх майданчиках, але і їх нам сказали забрати. Погрожують штрафами: 340 тисяч гривень для підприємців і від 17 тисяч працівників."- додала жінка.

Депутат Івано-Франківської міської ради розповів, що влада підготувала звернення до поліції від громадян з проханням лояльно поставитися до роботи закладів під час карантину.

До учасників акції вийшов начальник управління поліції в Івано-Франківській області Ігор Максимів. Він заявив, що поліція лише регулює норми карантину, а не визначає їх.

"Є постанова Кабміну, де чітко встановлені обмеження. Ми зобов'язані дотримуватися нормативних актів, тому поліція буде виконувати цю постанову" - сказав Ігор Максимів.

акція протесту у Франківську, фото: Ратуша

У Франківську ресторатори пікетують обласну поліцію

Geplaatst door Ратуша op Dinsdag 1 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що тернопільських школярів змусять паритися в масках і подружитися зі спиртом

Як повідомляв портал "Знай.uа", харків'яни закидали камінням і яйцями "гастролерів" із Закарпаття

Також, "Знай.uа" писав, що під Львовом шахтарі "поховали" себе під землею, вдома чекають голодні сім'ї