Українці масово купують підроблені довідки про відсутність коронавірусу. Про це розповіли у виданні "РБК-Україна".

Повідомляється, що в Україні активізувалися аферисти, які продають підроблені довідки про відсутність Covid-19. При цьому ціна такого підробленого документа в середньому становить 500-1500 гривень.

Читайте Знай в Google News!

Однак експерти не радять українцям купувати подібні довідки, адже будь-яка брехня рано чи пізно спливе на поверхню. Але не всіх українців лякають подібні застереження.

В основному підроблені довідки купують для подорожей в інші країни або для надання на роботі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Українка Катерина, яка цікавилася покупкою підробленого документа, в коментарях до посту про його продаж розповіла про мотиви цієї покупки.

"Приїхала з відпочинку. На роботі зажадали довідку про відсутність "корони". Часу бігати по клініках і чекати результатів немає. Ось і вирішила спробувати. Всі ж розуміють - як і я, так і роботодавець - що це все одно лише папірець. Треба заробляти гроші" - написала жінка.

Подібні причини виникають у багатьох українців, тому в країні виник попит на подібні документи. При цьому аферисти не бояться публікувати повідомлення про продаж підробок на своїх персональних сторінках.

Прикладом цьому є якийсь Василь Микулець, який на своїй сторінці пропонував купити довідку з негативним результатом на Covid-19 за 1500 гривень. До того ж у цій підробці була печатка справжнього медичного центру. Як чоловік зміг її роздобути не знають навіть співробітники установи.

публікація про продаж підробленої довідки, Facebook: РБК-Україна

"У нашому медичному центрі документ з результатами тесту видається виключно після здачі аналізу! Підписує і видає документи лікар, який несе відповідальність за правильність виконання тесту і достовірність проведеного дослідження. Документи при необхідності крім української ми видаємо англійською та чеською мовами " - зазначено на сторінці медцентру.

Публікація медичного центру: Facebook

Фахівці кажуть, що поява фальшивих довідок в Україні була лише питанням часу. Зараз в країні діє безліч шахраїв, які пропонують купити документ підтверджує відсутність Covid-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що тернополянам обіцяють безкоштовні тести на коронавірус

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні за добу 2430 нових хворих коронавірусом, померло 54

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові коронавірус атакував психлікарню