В Україні може зрости безробіття через карантинні обмеження. Про це розповіли на порталі "24 каналу".

Повідомляється, що згідно з макроекономічним прогнозом Кабміну, через карантинні обмеження кількість безробітних в Україні може зрости до 5 мільйонів.

Читайте Знай в Google News!

Після першої хвилі карантину в Україні нарахували майже 500 тисяч безробітних. За словами експерта Ukraine Economic Outlook Михайла Кухара, це лише офіційні цифри.

Економіст вважає, що реальні показники можуть бути в кілька разів більше, адже велика кількість українського бізнесу знаходиться в тіні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Ситуація зі зростанням безробіття - це взагалі найважчий наслідок Коронавірусних криз, які ми маємо сьогодні навіть в індустріальних країнах. Україна, як завжди, як це не дивно, врятувало те, що у нас більшість ринку знаходиться в тіні, і ми не бачили реальних цифр зростання цього безробіття" - сказав Михайло Кухар.

Івано-Франківськ, кадр з відео: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що зараз у столиці ринок нерухомості переживає не найкращі часи через покупки квартир у новобудовах на початковому етапі будівництва та стрімке падіння цін

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні переглядають умови надання субсидій для оплати комунальних послуг.

Також, "Знай.uа" писав, що підвищення мінімальної зарплати заплановане на осінні вибори, спричинить за собою низку змін в українському суспільстві.