У Польщі смертельна ДТП позбавила життя українця, а його пасажирку зробила інвалідом. Про це розповіли на порталі "ТСН".

Повідомляється, що 7 серпня, о 19: 00, 41-річний заробітчанин з Франківщини Олексій, на своєму мотоциклі, підвозив додому 19-річну зародитчанку з Тернопільської області Тетяну Микитин.

Дівчина знайшла роботу в місті Мілянувек, який знаходиться в 30 - 40 кілометрах від Варшави. Там же працював і Олексій, який жив у Польщі більше 10 років. У нього була дружина і троє дітей.

Читайте Знай в Google News!

Коли вони проїжджали через село, де знаходиться будинок Олексія в них на швидкості врізалася місцева мешканка. Полячка відволіклася на дитину, яка перебувала на задньому сидінні і не помітила мотоцикл.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Від удару Олексія відкинуло на протилежний бік, а Тетяна відлетіла на 35 метрів. При цьому українці відразу ж відірвало праву ногу.

"У момент аварії у водійки було відкрито вікно. І відразу при ударі відрубало ногу Олексію і моїй дитині. Якби шиба від дверей була закрита, то, можливо, ноги б уціліли. Вона звернула увагу на свою дитину, а мою — покалічила" - сказала мама постраждалої Надія Микитин.

ДТП у Польщі, фото надала Надія Микитин: ТСН

Біля місця аварії проходила полячка, яка відразу ж поспішила на допомогу постраждалим. Жінка проходила курси першої допомоги і знала, що потрібно робити. Вона перев'язала ногу Тетяні і просила перехожих поговорити з дівчиною, щоб та не впала в кому.

Після цього вона попрямувала до Олексія, проте було вже пізно. Чоловік сплив кров'ю буквально за 5 хвилин і загинув.

Ногу Тетяни знайшли в салоні автомобіля. Місцеві жителі знесли лід з холодильників, щоб зберегти кінцівку, але оскільки вона була відірвана, лікарі вирішили її не пришивати, щоб не було гангрени.

ДТП у Польщі, фото надала Надія Микитин: ТСН

Дівчину перевезли в лікарню міста Гродзиськ-Мазовецький. Олексій загинув на місці ДТП. У нього залишилися двоє 11-річних дочок, 18-річний син і вбита горем дружина.

"Його дружина дуже важко перенесла цю трагедію. Її навіть в перший день забрали в психіатричну лікарню. Потім її заспокоїли, мабуть, чимось накололи і відпустили. Поховали Олексія в суботу, 22 серпня. Його кремували " - розповіла Надія Микитін.

Після ДТП Тетяна пролежала в комі 8 днів. Їй провели операцію на хребті і склали постраждалу руку за допомогою металу. За словами матері, рука не згинається в лікті і не відомо чи відновиться вона повністю. Також дівчині належить корекція над лівим оком, оскільки в цій області була зачеплена кістка.

Коли Надія прийшла в лікарню, то була шокована, адже Тетяна не була схожа на себе.

"Вона ще бідна, як прийшла до себе каже:" Мама-мама, зроби, щоб у мене нога була, мамо! Як я буду жити без ноги, мама? Я ж не зможу без неї жити". Я її кажу, що, донечко, ти жива і будеш жити. Одного разу Бог дав тобі ногу, але більше не може. Ти матимеш ногу, але не таку, як була" - додала мама постраждалої

Тетяна, фото надала Надія Микитин: ТСН

Тетяна, фото надала Надія Микитин: ТСН

За 18 днів лікування в госпіталі надії виставили рахунок в 10 тисяч доларів. В даний момент жінка співпрацює з компаніями, які повинні допомогти отримати компенсацію від винуватиці ДТП. Однак, слідство у справі триває і лікарня погодилася почекати до його завершення.

Зараз Тетяна знаходиться в приватному реабілітаційному центрі, де з нею працюють психологи. Надія каже, що один день в цьому центрі обходиться в 22 тисячі гривень. Крім того дівчині хочуть встановити протез вартістю 50 тисяч доларів. Однак, мати дівчини сама виховує чотирьох дітей і сума для неї непідйомна.

Надія зізналася, що страхова компанія, де була зареєстрована Тетяна, виплатила компенсацію в 450 доларів. Ця сума не покриє навіть день лікування дівчини в реабілітаційному центрі.

Жінка каже, що її дочка допомогла багатьом подругам влаштуватися на роботу в Польщі і знайти житло. Тому вона сподівається, що Тетяну теж не залишать у біді.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook Надія відкрила збір коштів на допомогу постраждалій доньці.

Дорогі друзі та родичі, ніколи не думала, що буду змушена просити про допомогу, але Тані після аварії (в якій вони не...

Geplaatst door Nadezhda Miheeva op Dinsdag 18 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Харкові Елітний Porsche Cayenne розніс підлогу вулиці і "приземлився" в клумбі

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Дніпрі "сині" пішоходи попали під колеса легковика

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві п'яний майор "відрізав ноги" двом студенткам, українці сатаніють