Аналітик Володимир Мазуренко хоче відправити українців на пенсію на 5 років пізніше. Про це він розповів журналістам видання "OBOZREVATEL”.

Повідомляється, що аналітик Володимир Мазуренко уточнив, що в Україні один з найнижчих віків виходу на пенсію в Європі, тому до даного віку необхідно додати ще 5 років.

Читайте Знай в Google News!

При цьому він вважає, що спершу потрібно вирішити проблему із зарплатами в конвертах, що допоможе Пенсійному фонду зібрати гроші на виплати.

Однак, багато українців проти підвищення пенсійного віку. Їх головним аргументом є низький показник середньої тривалості життя в Україні. Наприклад, для чоловіків він становить 67 років.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Крім того, експерти впевнені, що найближчим часом питання про підвищення пенсійного віку не розглядають, однак це необхідно буде зробити.

В даний момент експерти все ж не розглядають зміну пенсійного віку і підкреслюють:

  • У 2030 році приблизно 60% українців отримуватимуть пенсію наближену до мінімальної, до цього призведе недостатня кількість стажу та оцінка Світового банку.
  • У 2050 році кожен третій українець досягне пенсійного віку, при цьому кількість українців за 20 років може знизитися на 28%.

Пенсіонери, кадр з відео: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українцям збільшать вік виходу на пенсію і дадуть надбавку

Як повідомляв портал "Знай.uа", Шмигаль анонсував перерахунок пенсій у 2021 році

Також, "Знай.uа" писав, що українським пенсіонерам пообіцяли жорстке покарання