В Україні закриють школи на карантин до кінця вересня. Про це розповів епідеміолог Андрій Александрін в інтерв'ю для видання "OBOZREVATEL".

Повідомляється, що голова Національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін вважає, що до кінця вересня діти в школах масово почнуть хворіти коронавірусом.

Читайте Знай в Google News!

За його словами, показники коронавірусу в Україні можна легко спрогнозувати, оскільки в країні йде системне зростання першої хвилі.

"Крім того, у нас не працюють на запобігання поширенню COVID-19 – не працюють з контактними, не проводять епідеміологічних розслідувань в осередках, які не відправляють конкретних контактних людей на самоізоляцію або не тестується їх. Це і позначається " - підкреслив епідеміолог.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він додав, що ситуація з коронавірусом в Україні буде поступово погіршуватися і особливо це буде помітно під кінець жовтня.

"1 вересня діти пішли в школу. Дитяче населення не є групою ризику, але воно є рушійною силою розвитку гострих респіраторних захворювань. Коли у нас буде накладатися одне на інше, це буде погіршувати ситуацію" - сказав Андрій Александрін.

Також він вважає, що через спалах коронавірусу, приблизно в кінці вересня або в середині жовтня почнуть закриватися школи.

Андрій Александрін, кадр з відео: YoyTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Буковині хворий коронавірусом школяр змусив "прогулювати" уроки весь клас

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Кропивницькому директор школи здала в поліцію своїх учнів

Також, "Знай.uа" писав, що міста і села під Харковом закрили на карантин, українці киплять