Вчителям в Україні знизять зарплати. Про це розповіли на порталі профспілки працівників освіти і науки України.

Повідомляється, що Міністерством освіти і науки України розроблено проект Концепції реформування оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників, яке веде за собою зниження зарплат.

Читайте Знай в Google News!

Даним проектом передбачаються скасування кількох постанов Кабміну на рахунок оплати праці працівників освіти, які озвучили на засіданні Комітету з питань освіти 2 вересня цього року.

Профспілка працівників освіти і науки склала лист для представників Міністерства освіти в якому сказано про неприпустимість внесення змін до Закону України "Про освіту".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Згідно статті 78 Закону "Про освіту", фінансування даної галузі має забезпечуватися державою на рівні не нижче 7% ВВП, а фактичне вираження, так званої, фінансової спроможності, зменшується з кожним роком і на даний момент відповідає 5,6 — 5,7% ВВП.

Також працівники сфери освіти не задоволені намірами Міністерства освіти знизити надбавку за престижність педагогічної роботи до 15% ставки зарплати замість 30%, які виплачуються на сьогоднішній день.

Івано-Франківськ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Кличко засвітив "жебрацьку" зарплату за серпень

Як повідомляв портал "Знай.uа", київських малюків "розвели" на чверть мільйона

Також, "Знай.uа" писав, що українцям пояснили, чому досі немає надбавок пенсії і кому вони" світять " взагалі