Медичні маски шкодять екології. Про це Українка Вероніка Ісаєва розповіла на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Дівчина підкреслила, що на Землі рівень забруднення навколишнього середовища є критичним і щорічно в Світовий океан потрапить близько 13 мільйонів тонн пластикових відходів. Вона додала, що в період пандемії COVID-19 до цих відходів додалися одноразові маски, рукавички та одноразові пакети для їх продажу.

Читайте Знай в Google News!

За словами Вероніки дрейфуючий сміття в Світовому океані займає 1% від усього водного простору — 1,8 мільйонів квадратних метрів. При цьому, щорічно в світі використовується 4 трильйони пластикових пакетів, які потрапляючи у воду вбивають безліч морських мешканців і птахів. До того ж, на сьогоднішній день, близько 800 видів тварин померли від отруєння в результаті поїдання пластику.

Дівчина підкреслила, що одноразовий пластик розкладається більше ста років, тому багато країн заборонили його використання. Одноразові маски розкладаються від 3 до 5 років, проте вони вимагають спеціальної утилізації, якої багато нехтують.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Вона зазначила, що немає наукових доказів того, що маска повинна використовуватися здоровими людьми. За словами дівчини вона потрібна лише здоровій людині, тому багато хто використовує маску не правильно, що може привести до екологічної катастрофи.

повідомлення Вероніки Ісаєвої: Instagram

повідомлення Вероніки Ісаєвої: Instagram

повідомлення Вероніки Ісаєвої: Instagram

повідомлення Вероніки Ісаєвої: Instagram

повідомлення Вероніки Ісаєвої: Instagram

повідомлення Вероніки Ісаєвої: Instagram

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що президент Угорщини присоромив Зеленського через сміттєві річки Закарпаття

Як повідомляв портал "Знай.uа", ліс під Дніпром перетворили на секонд-хенд, гори шмоток і нестерпний сморід

Також, "Знай.uа" писав, що на Львівщині в городах селян знайшли свинець, копи риються в "радіоактивних" помідорах