Наступного року в Україні планують провести перерахунок пенсій. Про це розповіли у виданні "Styler".

Повідомляється, що в березні 2021 року в Україні пройде автоматична індексація пенсій, в результаті чого перерахунок виплат складе приблизно 15%.

Читайте Знай в Google News!

Відомо, що підвищення виплат торкнеться розрахункового розміру пенсій — це можуть бути надбавки за великий стаж, до рівня прожиткового мінімуму або завдяки наявності повного стажу.

Наприклад, якщо розмір пенсії встановлено в 2400 гривень, то після підвищення виплат у березні він збільшиться до 2760 гривень. Однак, якщо розмір пенсії становить 1500 гривень, то після перерахунку ця сума не змінитися.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Також на пенсіонерах стане помітно підвищення мінімальної зарплати.

Згідно із законодавством, непрацюючі пенсіонери з повним страховим стажем чий вік перевищує 65 років не можуть отримувати виплати в розмірі менше 40% мінімальної зарплати.

У 2021 році цієї категорії пенсіонерів обіцяють збільшити суму виплат у зв'язку із зростанням мінімальної зарплати, яка з 1 січня становитиме 6000 гривень, а з 1 липня підніметься до 6500 гривень. Відповідно пенсійні виплати зростуть з 2400 до 2600 гривень.

Пенсіонери, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Крім цього в 2021 році обіцяють додати виплати в 500 гривень пенсіонерам, які старше 75 років. Цього року пенсіонери старше 80 років вже почали отримувати подібні виплати.

Крім того пенсіонери, чиї виплати залежать від розміру мінімальної пенсії також можуть отримати надбавку. Пенсію збільшать вже в грудні 2020 на 57 гривень до 1769 гривень.

У Мінсоцполітики заявили, що підвищення виплат у грудні торкнеться 30% пенсіонерів, що становить майже 3 мільйони осіб. До них відносять інвалідів війни, інвалідів ЧАЕС, шахтарів, учасників бойових дій та інші категорії.

Пенсіонери, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що тисячі харків'ян виживають на мінімалку

Як повідомляв портал "Знай.uа", пенсіонери показали різницю між Берліном і Києвом

Також, "Знай.uа" писав, що українські пенсіонери змушені продавати овочі і здавати макулатуру, щоб вижити