Франківчани вимагають повернути партнерські пологи. Про це розповіли у виданні "Галка".

Повідомляється, що 21 вересня у Франківську десятки людей з плакатами зібралися під стінами ОДА з вимогою дозволити партнерські пологи.

Читайте Знай в Google News!

Справа в тому, що в червні МОЗ скасував указ №698 згідно з яким були встановлені обмеження в закладах охорони здоров'я на час карантину, в тому числі і на партнерські пологи. Однак місцева влада має повноваження управління медзакладами і в даний момент в Івано-Франківській області партнерські пологи знаходяться під забороною.

У зв'язку з цим громадська організація "Нове життя в нових умовах" влаштувала акцію протесту з метою дозволити чоловікам бути присутніми під час пологів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Як ніхто, я знаю, як важлива підтримка чоловіка. Першу дитину я народила з чоловіком, другу - без, Тому що був карантин. Дуже не вистачало партнера при пологах. Кожен день було страшно, кожен день була тиснява. Але пощастило з лікарем" - сказала організатор акції Галина Артиш.

акція протесту у Франківську, фото: Галка

Франківчанка Маріанна, яка чекає першого малюка каже, що сім'ям повинні дозволити самим вибирати, як пройдуть пологи.

"Це незаконно забороняти чоловікові бути на пологах. Зараз пологові закриті для відвідувачів і жінки залишаються одні. Це несправедливо " - додала Маріанна.

Також на акції була присутня і кандидат у мери Франківська Наталія Сербін, яка назвала цю заборону порушенням прав жінок.

"Департаменти охорони здоров'я області та міста заборонили партнерські пологи, хоча в МОЗ зазначають, що причин цьому немає. Усвідомлення жінки, що вона сама -це зайвий стрес" - сказала Наталія Сербін.

Крім цього жінок підтримали і чоловіки, які прийшли на акцію з плакатами: "Чоловік має право народжувати".

акція протесту у Франківську, фото: Галка

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Пальчевський разом з киянами організував мітинг через екологічну ситуацію на Дарниці

Як повідомляв портал "Знай.uа", студенти КНУ повстали проти "слуг" Зеленського

Також, "Знай.uа" писав, що розлючені українці прийшли до Зеленського, немає сил терпіти