У Німеччині почали боротися з українськими заробітчанами. Про це розповіли у виданні "Країна"посилаючись на Bild.

Повідомляється, що в Німеччині поліцейські масово затримують українських заробітчан. Одні кажуть, що їдуть збирати урожай, але при цьому показують підроблені документи. Інші кажуть, що їдуть як туристи, проте кордони для туристів закриті через Covid-19.

Читайте Знай в Google News!

Відомо, що потік нелегалів з України почав зростати з минулого літа, адже заробітна плата в Німеччині у багато разів більша, ніж у сусідніх країнах. Однак, зараз до Німеччини неможливо потрапити легальним шляхом, адже країна не видає робочі візи.

"Українці просто масово виїжджають до Німеччини через Угорщину, а далі – Чехію чи Австрію. В інтернеті зараз маса фірмочок, які обіцяють виїзд на "Далекий Захід" нібито без карантину і за фіктивними документами. А там вже лотерея - проскочиш-не проскочиш. Затримувати стали частіше через те, що німці посилили патрулі після "наведення" поляків, які знають про схему українців з польськими візами" - розповіло джерело видання в прикордонній службі України.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Приміром два автобуси з українцями затримали на автомагістралі А94, яка веде з Австрії до Мюнхена. Вони мали при собі підроблені документи і заявили, що їдуть збирати врожай.

Ще 9 українців затримали на кордоні з Чехією, вони видавали себе за туристів при цьому мали при собі робочий одяг.

Також на кордоні Чехії та Німеччини був затриманий автобус з сімома українцями. У них були при собі лише біометричні паспорти громадян України і вони зізналися, що збиралися працювати в Німеччині.

у Німеччині затримують українських заробітчан, фото: Bild

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Польща заманює українців на заробітки

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Польщі заарештували відразу 12 заробітчан

Також, "Знай.uа" писав, що іноземець виклав три тисячі доларів хабара за роботу в Україні