В Івано-Франківській області зубри знаходяться на межі вимирання, оскільки їх буквально морять голодом. На цю проблему звернула увагу Христина Ткач, написавши відповідний пост на своїй сторінці в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Дівчина побувала в Мислівці – місце, відоме грибникам і туристам. Саме там на закритій території тримають зубрів. На сьогоднішній день можна спостерігати лише трьох представників цього виду - хлопчика, дівчинку і теля, якому 1 травня виповнився рік. Хоча ще недавно їх було 11.

"Де поділися інші 8 - можете здогадатися. Роблячи висновок по фото - цих трьох чекає та ж доля", - пише Христина.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як розповів місцевий житель, ці зубри харчуються лише тим, що росте на 11 гектарах, де їх утримують – тобто витоптану траву. Ніхто не дає їм прикорму, тому можна побачити, що тварини неабияк схудли. Жінка подбала про страждаючих зубрів, згодувавши їм все, що у неї було, проте цього недостатньо.

"Хто відповідальний за цих зубрів? До кого звертатися? Хто повинен взятися за цю справу, і хто понесе відповідальність?",- підсумувала дівчина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Івано-Франківську шукають будинок для вівчарки Рекса, якого люди вважають інвалідом.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Карпатах, на горі Піп Іван, відобразили перший снігопад і засніжені схили, незважаючи на ще ранню осінь.

Також Знай.иа писав, що на Прикарпатті біля житлових будинків виникла прірва.