Франківчани ігнорують повістки в армію. Про це розповіли у виданні "Курс".

Повідомляється, що станом на 6 жовтня в Івано-Франківську 2800 призовників не з'явилися до військкоматів.

Читайте Знай в Google News!

"Виклику до призовної комісії в Івано-Франківську підлягає 4107 осіб. Сюди входять і призовники, які при досягненні 27-річного віку, будуть передані в запас, ті, які будуть призвані до Збройних сил та інших військових формувань, студенти, які навчаються в наших навчальних закладах " -сказав комісар Івано-Франківського військового комісаріату ігор Сорокопуд.

Згідно з плановим завданням військкомат повинен відправити у військо 65 призовників. Перші відправки повинні пройти 7 і 8 жовтня.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

При цьому наголошується, що призовники не служитимуть в зоні ООС. У цих областях знаходяться лише ті, хто служить за контрактом.

За словами Сорокопуда, не дивлячись на ці умови, призовники продовжують ухилятися від проходження військової служби. Адже згідно із законодавством, навіть якщо повістка не прийшла, вони зобов'язані з'явитися до військкомату протягом 10 днів після оголошення призову.

"Якщо протягом 10 днів ці громадяни не з'являться, я передаю матеріали до органів Нацполіції, щоб вони провели розшук, затримання і привели до обласного військового комісаріату тих, хто ухиляється від виконання військового обов'язку" - додав Ігор Сорокопуд.

Крім цього ігор Сорокопуд запропонував меру міста Руслану Марцінківу розмістити список призовників, які ухиляються від служби, на сайті.

Також голови сільських рад повинні повідомляти поліцейським, хто в їх населених пунктах ухиляється від проведення військової служби.

призовники, кадр з репортажу ТСН: зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що окупанти на Донбасі вилізли зі своїх схованок під покровом ночі, але ЗСУ були готові

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні стартував осінній призов: кого не заберуть в армію

Також, "Знай.uа" писав, насильство і домагання в українській армії: чому мовчать жінки-військові