На Прикарпатті бібліотекарка разом з родичами відремонтувала стару бібліотеку. Детальніше про це розповідає телеканал "Суспільне".

Читайте Знай в Google News!

У селі Загайпіль Івано-Франківської області відбулося довгоочікуване відкриття оновленої бібліотеки - у будівлі оновили ремонт, встановили нові меблі та закупили книги українською мовою.

Бібліотекарка Романія Костюк розповіла, що раніше бібліотека була в жахливому стані: замість підлоги - обірвані шматки лінолеуму, брудні книги, миші та інше. Вона все життя пропрацювала медиком, а робота в бібліотеці почалася з ремонту і величезних труднощів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

З обласного бюджету на ремонт установи виділили 50 тисяч гривень, а з районного – 112. Однак, цих грошей не вистачало на капітальний ремонт, тому Романія разом з родичами почали власноруч ремонтувати будівлю. Пізніше до них приєдналися місцеві меценати.

Жінка розповіла, що після ремонту в бібліотеці стало значно більше відвідувачів – її відвідують як люди похилого віку, так і діти молодших класів. Раніше в установі книги були старими і переважно російською мовою. Щоб закупити нову літературу, старі книги довелося здати на макулатуру.

Однак, проблеми все ще залишилися - в приміщенні до сих пір немає опалення, тому взимку буде вкрай холодно. Крім цього, немає водопостачання і нормального туалету – відвідувачі і співробітники бібліотеки справляють нужду в старому туалеті на вулиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Карпатах показали село-привид.

Як повідомляв портал Знай.иа, гроші затопленого Прикарпаття спливають у кишені невідомих.

Також Знай.иа писав, що кращий Вчитель року розповів, які зарплати повинні отримувати педагоги.