Відомий український педіатр Євген Комаровський відповів на питання, коли закінчиться епідемія коронавірусу. Про це він написав на своєму Telegram-каналі.

Комаровський підкреслив, що був упевнений, що епідемія триватиме максимум до 1 червня, проте все сталося інакше. Причиною цього він вказав те, що люди недооцінили можливість передачі вірусу через контакти і повітряно-крапельним шляхом.

Читайте Знай в Google News!

За словами Комаровського, з приходом тепла багато людей розслабилися і забули про правила захисту. До того ж більшість включає вдома кондиціонери, які ганяють один і той же повітря по колу.

"Серйозний підйом захворюваності буде, принаймні, в наших краях, після початку опалювального сезону. Як тільки ми закриємося в приміщеннях, припинимо провітрювати і станемо обігріватися, тут же впаде вологість повітря, вірус буде цілодобово зберігатися в цьому повітрі, і буде хворіти більша кількість людей" - сказав Євген Комаровський.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Доктор Комаровський, кадр з відео: YouTube

Також Комаровський додав, що епідемія закінчиться, як тільки більшість населення планети перехворіють коронавірусом і вироблять колективний імунітет.

"Коли більше 60% людей перехворіють або коли ми отримаємо недорогу безпечну вакцину. Ключове слово тут "недорога". А скільки доз вакцини знадобиться? Як швидко ми отримаємо доступ до неї або хоча б зможемо захистити групи ризику? За моїми розрахунками, якщо буде ефективна вакцина, то це все закінчиться до кінця 2022 року. А якщо не буде, то, швидше за все, теж закінчиться до кінця 2022 року" - додав Євген Комаровський.

В кінці повідомлення доктор додав, що після вироблення колективного імунітету коронавірус стане для людей звичним захворюванням, як грип. Будуть з'являтися локальні спалахи захворювання, які будуть вражати людей зі слабким здоров'ям.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Садовий злетів з котушок через російську вакцину від коронавірусу

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні продовжать карантин до 31 Жовтня

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові лікар переповненої інфекціонки приголомшив визнанням