В Івано-Франківську пройшла виставка присвячена загиблим на Донбасі героям. Про це розповіли у виданні "ПІК".

Повідомляється, що 15 жовтня в Івано-Франківську, в центрі патріотичного виховання молоді імені Степана Банднри відкрилася виставка "Блокпост пам'яті, Івано-Франківськ".

Читайте Знай в Google News!

Ця виставка прибула зі Львова та відмінно доповнила заходи до Дня захисника Вітчизни, Дня українського козацтва, 78-ї річниці створення УПА та Покрови Пресвятої Богородиці.

На виставці представлені речі загиблих героїв, їх портрети, біографії і навіть прах одного із захисників Вітчизни.. Все це систематизовано і розкладено в логічній послідовності.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

виставка Блокпост пам'яті, фото: ПІК

Організатором виставки є керівник групи "ГРУЗ 200", яка забирала загиблих з поля бою, Павло Нетьосов. Він розповів, що виставка називається "Блокпост пам'яті" через те, що вона пересувна і кожен раз після коми в назві з'являється нове місто.

Він також зазначив, що експонати на виставці взяті не тільки з поля бою. Деякі з них надали родичі загиблих.

"Якщо ви запитаєте, що важче, забирати річ загиблого захисника з поля бою, або з рук його батьків, скажу відверто – з рук матері неймовірно важко" - зізнався Павло Нетьосов.

Серед портретів героїв на виставці є образ киянина Ігоря Броневицького. У найскладніший період боїв за аеропорт він потрапив у полон до ворога. Українського солдата змушували впасти на коліна і вибачиться, але він не здався і не став цього робити. Тоді терорист з позивним Моторола особисто застрелив його двома пострілами в голову.

виставка Блокпост пам'яті, фото: ПІК

Також на виставці був і мер Франківська Руслан Марцінків, який розповів історію про свого друга, Героя України Євгена лоскута, який пожертвував собою, щоб його товариші змогли відступити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Прикарпатті посадять дерева в пам'ять про загиблих героїв

Як повідомляв портал "Знай.uа", Андрій Білецький на чолі Нацкорпусу провів у Києві багатотисячний марш і висунув вимоги владі

Також, "Знай.uа" писав, що у Хмельницькому військові обміняли автомати на вудки