На Прикарпатті знайшли бібліотеку ветеранів УНА. Про це розповів голова КП "Пам'ять" Василь Тимків на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Василь Тимків повідомив, що забрав безліч книг з будмайданчика, де раніше був будинок семи Малкошів.

Читайте Знай в Google News!

Історик додав, що громадські діячі Марта і Владимр Малкоші були політичними в'язнями комуністичного режиму і перебували в УНА. Він зазначив, що забрані книги, є частиною їх бібліотеки.

Також Василь Тимків подякував за допомогу члена організації" Меморіал " Євгена Когута та будівельників, які пішли на зустріч і віддали історику книги.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Книги сім'ї Малкошів, фото: Facebook Василь Тимків

Тимків підкреслив, що ще за життя Марта Малкош передала частину сімейного архіву та бібліотеки до Музею визвольної боротьби в Івано-Франківську. Інша частина залишалася у володінні сім'ї, а ще частина була передана організації "Пласт".

Знайдені книги пройдуть реставрацію, після чого будуть передані у вище зазначений музей.

"Моя заувага буде така: йдуть у вічність старенькі наші ветерани і ми повинні бути небайдужими до їх архівів і зборів. Адже вони це роками збирали, це ілюструє все їхнє життя і боротьбу за Україну" - написав Василь Тимків.

Публікація Василя Тімківа: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Тернополі старенька церквушка повстала " з попелу"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у центрі Львова будинок тріщить по швах на тлі "сліпих" комунальників Садового

Також, "Знай.uа" писав, що вандали розгромили Стародавній пам'ятник на Хортиці