Жителі села на Прикарпатті щодня переходять річку через саморобну кладку. Про це розповіли в репортажі видання "Суспільне".

Повідомляється, що в селі Красноіллі Верховинського району місцеві жителі самостійно зробили кладку через річку з розпиляної на дві частини колоди дерева. При цьому кладку міняли вже кілька разів, проте в уряді не поспішають вирішувати проблему місцевих жителів.

Читайте Знай в Google News!

Жителі села кажуть, що ходять Через кладку вже багато років. При цьому, під час дощів перехід річки стає небезпечним, а під час повеней кладку часто зносить водою. У зв'язку з цим іноді люди змушені йти в обхід.

"Ми обходимося без неї, тому що ми змушені обходитися. Якщо повінь її забирає, то ми обходимо: то направо, то наліво – деремося горбом на дорогу, щоб дійти на автобусну. Це проблематично. Хотілося, щоб було як У інших людей, раз зробили нижче кладки і вище, щоб зробили і нам. Не дай бог, якийсь випадок станеться поблизу цієї дороги, то швидка може доїхати з іншого боку - з горба на міст, але до будинку вона не доїде" - розповіла місцева мешканка Галина Шкіндюк.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Галина Шкиндюк, фото: Суспильне

Житель Красноїлля Михайло Кіцнак розповів, що до 2002 в селі була повноцінна дерев'яна кладка, проте в 2008 році її знесло потопом. Після цього мешканці власними силами зробили кладку. До того ж люди кілька разів зверталися до влади за допомогою, проте нічого не змінилося.

"Кладки немає. І дороги немає під'їзної. Живе тут бабуся, 91 рік, ветеран УПА. Швидка допомога не може заїхати-немає дороги, кладки немає. Куди звертатися?"- каже Михайло Кіцнак.

Михайло Кіцак, фото: суспільне

За словами чоловіка, в сільській раді йому видали документ, згідно з яким біля кладки давно є дорога, яка веде до населеного пункту. Однак за фактом її немає.

Дану ситуацію прокоментував голова Верховинської РДА Василь Бровчук. Він підкреслив, що кладка не є комунальним майном, але вона увійшла до списку об'єктів відновлення. Однак у сільській раді її не включили в першу чергу.

"До цього в сільській раді, напевно, не знали, що там проживає багаторічна жінка. Але я постараюся розглянути питання про виділення коштів. Можливо, з резервного фонду районного бюджету на відновлення даного об'єкта, оскільки, бачу, що там є проблематика " - сказав Василь Бровчук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Укрзалізниця відправила українців на карантин, каси закриті

Як повідомляв портал "Знай.uа", Філатов посадив дніпрян у новенькі трамваї

Також, "Знай.uа" писав, що українців пустять до Трускавця по об'їзній