У Франківську померла видатний педагог і зв'язковий ОУН / УПА. Про це розповіли на сторінці "Просвіта Прикарпаття" у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 22 жовтня в Івано-Франківську померла Киях (Верходай) Марія Іванівна. Жінка була відомим педагогом і викладачем підпільної духовної семінарії УГКЦ.

Читайте Знай в Google News!

Всі знайомі відгукуються про Марію Іванівну як про патріотку України. Вона виховала 5 дітей, яким вклала любов до України та релігії. Крім того, під час Другої світової війни вона була зв'язківцем при Центральному проводі ОУН/УПА в місті Львів.

Киях (Верходай) Марія Іванівна, фото: Facebook Просвіта Прикарпаття
Киях (Верходай) Марія Іванівна, фото: Facebook Просвіта Прикарпаття
Киях (Верходай) Марія Іванівна, фото: Facebook Просвіта Прикарпаття

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"З глибоким сумом сповіщаємо, що 22.10.2020 р.Божого відійшла у вічність Кияк (Верходай) Марія Іванівна, велика патріотка України, матушка о. Кияка Андрія – Романа, педагог, викладач підпільної духовної семінарії УГКЦ, вихователь владик і священиків. Під час 2-ї світової війни була зв'язковою при Центральному проводі ОУН-УПА у м. Львові. Разом з мітратом Андрієм-Романом виховала 5-х дітей у релігійному та патріотичному дусі. Все життя виховувала українську молодь у підпіллі, в школах і незалежній Україні. Активне просвітництво протягом усього свідомого життя."- зазначено в повідомленні.

Панахіду за упокій Киях Марії Іванівни провели 22 жовтня о 19:00 в місті Івано-Франківськ в будинку жалоби, який знаходиться по вулиці Ребет.

Публікація Просвіта Прикарпаття: Facebook
Публікація Просвіта Прикарпаття: Facebook
Публікація Просвіта Прикарпаття: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Дніпром помер легендарний автогонщик

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові помер легендарний професор Степан Стойко

Також, "Знай.uа" писав, що слідом за Патоном помер український вчений Степан Сойко