В Україні лікарні переповнені пацієнтами з коронавірусом. Про це розповіли в репортажі ТСН.

Повідомляється, що ситуація з пандемією коронавірусу в Україні стає гіршою з кожним днем. Уряд просить Верховну Раду посилити відповідальність за порушення карантину і готується розгорнути мобільні шпиталі в Одеській і Донецькій областях, а також у Києві.

Читайте Знай в Google News!

Пацієнт київської лікарні №15 Павло Багмут, якого нещодавно виписали, розповів, що справжньою проблемою є не захворювання, а українські лікарні. За його словами в лікарнях повна антисанітарія, люди, яким не вистачило місць в палатах, просять про допомогу в коридорах.

"Виходиш в туалет і дивишся, лежить людина в чорному мішку і чекає свого часу, коли її вивезуть" - сказав Павло Багмут.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Медики, кадр з репортажу ТСН, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з репортажу ТСН, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з репортажу ТСН, зображення ілюстративне: YouTube

За словами реаніматолога Володимира Лиховського, українські лікарі валяться з ніг від перевтоми. До того ж місць в палатах не вистачає і незабаром в лікарнях будуть змушені вдатися до методу медичного сортування.

"Є, наприклад одне місце в інтенсивній терапії, і є чотири пацієнти, які потребують госпіталізації, госпіталізації саме до інтенсивної терапії. і серед них ти вибираєш, у кого більше шансів, більше шансів вижити. Це дуже страшний моральний вибір для лікарів. Так, це - війна " - сказав Володимир Лиховський.

Крім того коронавірусом хворіють і самі лікарі. У Харківській та Одеській області кілька лікарень вже залишилися практично без персоналу. Приходячи до установи люди не можуть знайти жодного медика, оскільки вони на карантині.

Медики, кадр з репортажу ТСН, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з репортажу ТСН, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з репортажу ТСН, зображення ілюстративне: YouTube

Відомий український педіатр Андрій Пеньков заявив, що з такими темпами Українська медична система просто не витримає навантаження. Крім того, багато експертів прогнозують, що взимку кількість випадків зараження в день зросте в два рази.

Журналісти ТСН поставили запитання лаві МОЗ Маскіму Степанову - чи може він гарантувати, що цієї зими українці не залишаться без допомоги не вмиратимуть на порогах лікарень про коронавірусу.

Міністр відповів, що для уникнення подібного сценарію необхідно дотримуватися правил встановлених Кабміном і назвав показники при яких колапс неминучий.

"Проблематика в чому? Коли одночасно велика кількість людей захворіла-19. Щоб цього не допустити треба просто дотримуватися правил. Ми чітко розрахували, за яких обставин у нас відбудеться колапс системи. Якщо ми дійдемо до двадцяти тисяч на добу, у нас буде стовідсоткова заповнюваність ліжок разом з мобільними шпиталями" - сказав Максим Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Польщі посилили карантин, заробітчани заздрять українцям

Як повідомляв портал "Знай.uа", МОЗ запустило гарячу лінію по Covid-19

Також, "Знай.uа" писав, що відомий медик розклав коронавірус "по поличках" і стривожив заявою