Головний санітарний лікар Віктор Ляшко дав тривожний прогноз щодо динаміки COVID-19 на території України.

Читайте Знай в Google News!

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю для видання"Сегодня".

За словами Віктора Ляшка, цього року зима для українців буде важкою. Такий прогноз він пов'язує з динамікою зростання захворюваності, яка є на сьогоднішній день. Особливе занепокоєння у чиновника викликала Динаміка європейський країн, де у Франції, наприклад, за добу фіксують 50 тисяч випадків зараження.

"Якщо такі тенденції триватимуть і не буде пікового навантаження, після якого йде спад або плато, то ми побачимо, до якого рівня підніметься кількість хворих", - розповідає Віктор Ляшко.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Віктор Ляшко / фото: Сегодня
Віктор Ляшко / фото: Сегодня

Чиновник заявив, що жорсткі карантинні заходи навесні дозволили Україні розтягнути захворюваність у часі. Навіть після карантину, влітку, якийсь час захворюваність трималася на допустимому рівні.

"Коли всі повернулися з відпусток, почався навчальний процес-змінилося соціальне середовище, в якому люди були три літні місяці, все це дало приріст кількості випадків коронавірусної хвороби. Це ще раз підтверджує, що вірус підступний і непрогнозований", - стверджує Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українська медицина не витримує пандемію коронавірусу.

Як повідомляв портал Знай.иа, Марцінків назвав дату початку дистанційного навчання в школах.

Також Знай.иа писав, що у Франківську розмістять додаткові ліжка для хворих коронавірусом.