В Івано-Франківську зросла кількість хворих коронавірусом. Про це розповів голова міста Руслан Марцінків в ефірі Радіо "Західний полюс".

Марцінків повідомив, що у вересні ситуація із захворюваністю Covid-19 в місті була стабільною, проте починаючи з 10 жовтня кількість хворих почала різко збільшуватися.

Читайте Знай в Google News!

Станом на сьогоднішній день у лікарнях Івано-Франківська перебуває 484 пацієнти з коронавірусом.

"Це найбільший показник за всі часи. Це при тому, що відкрилися районні лікарні і майже в кожному райцентрі зараз приймають" - підкреслив Марцінків.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook

В даний момент в ЦМКЛ Івано-Франківська знаходяться 316 пацієнтів, з них 21 в реанімації. У МКЛ №1 -159 пацієнтів, в реанімації перебуває 8 з них. Станом на ранок 5 листопада, в пологовий будинок прийняли 30 пацієнтів з коронавірусом.

Також Марцінків відзначив зростання летальних випадків, причиною яких став коронавірус. Так, У Франківську за останні 20 днів сталося 24 смерті.

Через зростання кількості хворих Марцінків підтримує закриття нічних клубів і ресторанів після 22: 00. За його словами, це допоможе обмежити контакти між людьми.

При цьому школи продовжать свою роботу. Наступного тижня діти 1-4 класів продовжать навчання на денній формі, а учні 5-11 класів підуть на домашню форму навчання.

Крім того працюватиме і громадський транспорт, а також велика кількість представників місцевого бізнесу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що медики розповіли, як рятують життя підступних хворих за 30 км від Києва

Як повідомляв портал "Знай.uа", закарпатські лікарні тріщать по швах від хворих коронавірусом

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні з'являться "чорні зони" карантину