Руслан Марцінків не підтримує "карантин вихідного дня". Про це мер Франківська заявив під час прямого ефіру на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Марцінків підкреслив, що постанова Про "карантин вихідного дня" ще не опублікована на сайті Кабміну, тому рано говорити про якісь конкретні обмеження. Разом з тим він додав, що не підтримує дане рішення.

Читайте Знай в Google News!

Мер Франківська підкреслив, що вважає, що «карантин вихідного дня» не допоможе знизити статистику захворюваності коронавірусом.

У приклад Марцінків навів карантин у Франції, Іспанії та інших країнах, який ввели з 25 жовтня. За його словами, в цих країнах карантин діє на повній основі і це не допомагає скоротити кількість заражених.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Не найвдаліше рішення сьогодні прийняв уряд. Говорити про нього більше не буду тому, що очікуємо все-таки постанову Кабінету Міністрів, будемо реагувати законним способом." - сказав Руслан Марцінків.

Руслан Марцінків, кадр з прямого ефіру: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з прямого ефіру: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з прямого ефіру: Facebook

Також мер Франківська стурбований реакцією поліції та ризиком для представників бізнесу через карантин.

"Підтримую вимоги рестораторів. Підтримую вимоги тих людей, які сьогодні заявляють, що це вдарить по бізнесу, вдарить по тому, що будуть звільняти людей з тих чи інших закладів. Тому, вибачте, але не підтримують такі рішення" - додав Руслан Марцінків.

Разом з тим він додав, що не вважає «карантин вихідного дня допомогою в боротьбі з коронавірусом і порекомендував уряду знайти інші рішення.

"Реальна допомога по боротьбі з ковидом це було б виділення коштів з ковидного фонду на наші лікарні, щоб закупити максимальну кількість антибіотиків, проплатити коштів на додаткові кисневі точки, обладнання" - підкреслив Руслан Марцінків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Андрій Новак про карантин вихідного дня: "не потрібно грати в цю гру"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського вимагають скасувати карантин вихідного дня, прогнозуючи катастрофу

Також, "Знай.uа" писав, що чи зможуть ресторани Львова працювати, незважаючи на карантин