На Прикарпатті Інтерни працюватимуть з хворими коронавірусом. Про це розповіли в репортажі ТРК "РАІ".

Повідомляється, що на Прикарпатті інтернів Івано-Франківського національного медичного університету залучать до лікування хворих коронавірусом. До роботи інтернів залучатимуть як волонтерів за добровільною згодою.

Читайте Знай в Google News!

"Ми розробили гугл-форму і просили наших інтеренів... шестикурсники, які мають таке бажання, заповнити її. І хто давав згоду, відразу залишити свої контактні дані, щоб можна було з ними зв'язатися при необхідності" - розповів проректор з лікуючої роботи ІФНМУ Тарас Кобрин.

Тарас Кобрин, кадр з репортажу ТРК РАІ
Тарас Кобрин, кадр з репортажу ТРК РАІ
Тарас Кобрин, кадр з репортажу ТРК РАІ

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

При цьому всіх інтернів, які погодяться працювати, забезпечать засобами індивідуального захисту при роботі з хворими коронавірусом.

Самі ж Інтерни кажуть, що в даний момент лікарі знаходяться під великим навантаженням, тому дуже важливо їм допомогти. При цьому для багатьох робота не є проблемою. Найскладніше підготується емоційно.

"Бувають такі випадки, що ти розумієш, що пацієнт зараз на межі і його життя залежить від тебе. Потрібно оперативно працювати, оперативно переводити на штучну вентиляцію легенів. У такі моменти стає дуже важко. Але складніше, коли відбуваються фатальні випадки, повідомляти родичам" - розповів інтерн Владислав Горелін.

Владислав Горелін, кадр з репортажу ТРК РАІ
Владислав Горелін, кадр з репортажу ТРК РАІ
Владислав Горелін, кадр з репортажу ТРК РАІ

Варто відзначити, що крім інтернів, до роботи з хворими коронавірусом залучили і викладачів ІФНМУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на річницю появи Covid-19 "прокинувся" пташиний грип

Як повідомляв портал "Знай.uа", Верховна Рада запропонувала нові карантинні обмеження

Також, "Знай.uа" писав, Covid - 19 вже рік мучить світ: історія пандемії від кажана до локдаунів