Коронавірус відняв можливість ходити і зір у маленького українця. Про це розповіли в репортажі телеканалу "Україна".

Повідомляється, що в селі Борівка Чернівецького району коронавірус серйозно вплинув на здоров'я 2-річного Павлика. Хлопчик переніс клінічну смерть і два тижні був у комі.

Читайте Знай в Google News!

Швидка допомога забрала дитину з температурою понад 40 градусів. Його відразу ж доставили в реанімацію. Павлик вже не дихав і у нього не було пульсу. Серце хлопчика медики запускали 12 хвилин.

Після цього лікарі зробили знімок легенів, який привів їх у ступор. У Павлика було дуже сильне запалення легенів і вони були ніби покриті плівкою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

"Тут пневмонія така, що ми ще такої у дитини маленької ніколи не бачили" - прокоментувала лікар Могилів-Подільської лікарні.

Дитина страждає від коронавірусу, кадр з репортажу Україна: YouTube
Дитина страждає від коронавірусу, кадр з репортажу Україна: YouTube
Дитина страждає від коронавірусу, кадр з репортажу Україна: YouTube

Хлопчик пробув у комі два тижні і його одужання лікарі називають справжнім дивом. Однак наслідки клінічної смерті і захворювання коронавірусом не пройшли без наслідків.

Зараз Павлику необхідно пройти масу досліджень. Хлопчик втратив зір і можливість ходити. Медики лікарні роблять все можливе, щоб вилікувати Павіка, проте потужностей лікарні не вистачає.

"Павлик потребує довготривалої реабілітації. Це вимагає значних витрат і коштів. Ми сподіваємося, що компенсаторні можливості дитячого організму дозволять нам за допомогою всього того, що буде задіяно в реабілітаційному процесі, повернути Павлика до повноцінного життя" - сказав директор Могилів-Подільської лікарні Василь Миколюк.

Вдома Павлика чекає брат-близнюк Петро і сестри. Рідні просять усіх небайдужих помолитися за здоров'я хлопчика.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні за добу 10 945 нових хворих коронавірусом

Як повідомляв портал "Знай.uа", чоловік зірвав "комбо-2020", обрушилися всі нещастя світу

Також, "Знай.uа" писав, що Дніпровська волонтерка взяла під опіку сина журналістки, яка бореться з COVID-19