Маленькому українцю необхідно дороге лікування. Про це розповіли в репортажі ТСН.

Повідомляється, що маленькому Єлисею Зеленському медики поставили страшний діагноз — спінально-м'язова атрофія першого типу. Це генетичне захворювання через якого м'язи дитини поступово перестають працювати.

Батьки хлопчика дізналися про хворобу коли йому було два місяці. Медики сказали, що шансів дуже мало і порадили їм не рятувати хлопчика.

"Нам говорили - пів року. Заведіть другу дитину, ви ще молоді, у вас все вийде" - розповіла мама хлопчика Карина Зеленська.

Однак Карина і Олександр вирішили не здаватися. Вони з'ясували, що Єлисею можуть допомогти лише три препарати, один з яких на початку року зареєстрували в Україні.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вартість препарату становить 90 тисяч євро. Для сім'ї хлопчика ця сума не підйомна, тому вони виїхали в Польщу, де даний препарат можна отримати по страховці.

Карина та Олександр Зеленські, кадр з репортажу ТСН: YouTube
Карина та Олександр Зеленські, кадр з репортажу ТСН: YouTube
Карина і Олександр Зеленські, кадр з репортажу ТСН: YouTube

Після п'яти ін'єкцій польські медики запропонували родині іншу терапію препаратом Zolgensma. Даний препарат є найдорожчим у світі і навіть в ходить в книгу рекордів, адже вартість однієї ін'єкції становить 2 мільйони доларів (понад 60 мільйонів гривень).

За допомогою волонтерів сім'я змогла зібрати вже 10 мільйонів гривень. Однак потрібно ще 50. Тому рідні Єлисея звернулися до небайдужих людей з проханням про допомогу.

Ін'єкцію препарату хлопчикові потрібно зробити поки йому не виповнилося 2 роки. Це дасть йому можливість навчиться ходити і рухатися. Якщо препарат ввести пізніше, він не зробить ніякого ефекту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що маленькому янголятку потрібна термінова операція на мозку, батьки в розпачі

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові двоє маленьких янголят залишилися сиротами, потрібна допомога

Також, "Знай.uа" писав, що життя 2-річного Богданчика опинилося на волосині, батьки ридають