Ольга Шиян живе на Прикарпатті в селі Гошів. У минулому році їй виповнилося 80 років. Однак вона досі пам'ятає той день, коли її батька вивели і розстріляли.

Жінка розповіла, що 27 травня 1947 року до них у будинок прийшли і забрали батька з-за столу. Сім'я сиділа за столом, коли у вікно постукали. Рідні запропонували батькові сховатися, але відмовився. Павло відмовився ховатися від» москалів «і від»бандер". Тоді Ользі Шиян було всього 7 років, пише Бліц-Інфо.

Однак жінка пам'ятає, що до них прийшли представники МВС-КДБ, серед них був Мирон Зборик «Орленко». Він вивів батька Ольги за двері. Ні в цей день ні на наступний чоловік додому не повернувся. 28 травня сусіди розповіли, що їхнього батька та ще одного його односельця розстріляли. Сусідка привезла шапку зі зниклого батька. Вона розповіла, що тіла розстріляних кинули в яр.

Відтоді маму і старшу сестру Ольги возили «на протоколи» до районного центру. Це тривало з 1947 року по 1984 рік. Представники КДБ приїжджали до них додому.

До цього дня жінка не вірить, що її батько міг бути зрадником. Вона шукала підтвердження в різних органах. Єдиним документом став документ від СБУ, датований 1994 роком. У ньому говорилося, що в архівах КДБ немає інформації про співпрацю її батька з цими радянськими органами.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Ольга Шиян отримала підтвердження від СБУ Фото: Бліц-Інфо

Місце похорону Павла досі невідоме. Ольга вже кілька десятиліть шукає Його і хоче перепоховати батька. Вона звернулася в організацію» Пам'ять", яка займається пошуком і перепохованням загиблих у війнах, депортацій і репресій. Ольга розповіла пошуковцям, що за деякими даними тіла розстріляних могли поховати на полі, де стоїть досі хрест. Вона вважає, що з яру тіла її батька і молодого односельця міг перенести ще один житель цього села. Той чоловік міг би багато розповісти, але у нього замутнена від віку пам'ять.

Пошуковці зважилися на розкопки в місці установки Хреста, але останків не знайшли. Вони відзначили, що тіла тоді не ховали глибоко – 60-70 см.вони копали глибше – більш, ніж на метр. Також вони заявили, що раніше тут не копали, так як шари глини не перемішані.

Незважаючи на невдачу жінка не збирається здаватися.

Нагадавши, Знай повідомляв, що пенсіонерка з Прикарпаття змогла пережити заслання в Сибіру і прожила довге життя.

Також Знай повідомляв, що страшна історія сталася навесні 1941 року. 9 юнаків опинилися у в'язниці НКВС. Їх допитували, знущалися, а потім розстріляли.

Нещодавно Знай передавав, що на Рівненщині було знайдено 9 скелетів розстріляних КДБ людей.