На свята завжди хочеться порадувати рідних солодощами і різними ласощами. Одним з таких страв є імбирні пряники, рецепт яких опублікували на сторінці "Что приготовить на ужин" у соцмережі Facebook.

Ці пряники виходять дуже смачними і прості в приготуванні. До того ж їх можна використовувати не тільки як частування, але і як прикраса для новорічної ялинки, якщо надати їм необхідну форму і зробити отвір для нитки.

Читайте Знай в Google News!

Для приготування імбирних пряників необхідно підготувати ряд інгредієнтів:

Тісто

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
  • Мед - 100 грам.
  • Цукор - 100 грам.
  • Масло - 100 грам.
  • Мелений імбир-0,5 чайної ложки.
  • Гвоздика - 1/3 чайної ложки.
  • Харчова сода - 1 чайна ложка.
  • Сіль - щіпка.
  • Куряче яйце - 2 штуки.
  • Борошно - 360 грам.

Полива

  • Куряче яйце - 1 штука.
  • Цукрова пудра - 170 грам.
  • Лимонний сік - 0,5 чайної ложки.

Імбирні пряники, фото: Facebook Що приготувати на вечерю
Імбирні пряники, фото: Facebook Що приготувати на вечерю
імбирні пряники, фото: Facebook Що приготувати на вечерю

Спосіб приготування:

Тісто

1. Мед, цукор і масло додати в один посуд, трохи нагріти, чтби все розчинилося і перемішати до однорідної маси.

2. До отриманої маси додати спеції, сіль і соду. Потім все це перемішати і охолодити.

3. Додати одне куряче яйце і ще один жовток. Потім додати борошно і замісити тісто.

4. Тісто необхідно поставити в холодильник на пару годин.

Полива

1. Один яєчний білок (30 грам) збити з цукровою пудрою і лимонним соком до однорідної консестенции. Глазур повинна вийде рідкої, але такий, щоб плавно виходила з кондитерського мішка.

Приготування

1. З тіста потрібно розкачати пласт і вирізати з нього пряники формочками. Якщо немає формочок, можна використовувати склянку, або інші столові прилади.

2. Випікати пряники потрібно в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 5-7 хвилин.

3. На остиглі пряники нанести візерунок за допомогою глазурі, дати їй засохнути. Після цього пряники можна подавати до столу або скласти в коробку (не в холодильник).

Імбирні пряники, фото: Facebook Що приготувати на вечерю
Імбирні пряники, фото: Facebook Що приготувати на вечерю
імбирні пряники, фото: Facebook Що приготувати на вечерю

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, як приготувати докторську ковбасу без м'яса: ніхто не відрізнить від справжньої

Як повідомляв портал "Знай.uа", як смачно засолити сало з часником: секретний спосіб

Також, "Знай.uа" писав, домашні шпроти на закуску і бутерброди: рецепт з натуральних складових