На Прикарпатті навколо маленького села розташовані сім стихійних сміттєзвалищ. Про це розповіли в репортажі видання "Суспільне".

Повідомляється, що навколо села Кам'яне, Івано-Франківської області знаходяться сім сміттєвих звалищ. За це оштрафували двох місцевих чиновників, але проблеми це не вирішило.

На звалищах знаходиться велика кількість поліетиленових пакетів, засобів гігієни, одягу, взуття та багато іншого. Крім огидного запаху, сміття також потрапляє у водойму, який знаходиться біля одного зі звалищ.

Жителі села звернулися з цією проблемою до Державної інспекції Карпатського округу. Після цього навколо Кам'яного була проведена інспекція в ході якої були встановлені факти забруднення території.

"Встановили факти забруднення угідь, а також наявність звалища безгоспних відходів. За результатами перевірки, до відповідальності притягнули двох посадових осіб Кам'янецької сільської ради Надвірнянського району, а також видали припис на усунення виявлених порушень" - розповіла начальниця організаційно-аналітичного відділу Державної інспекції Карпатського округу Ольга Біленька.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сміття навколо села на Прикарпатті: фото: Суспільне
Сміття навколо села на Прикарпатті: фото: Суспільне
сміття навколо села на Прикарпатті: фото: Суспільне

На жаль, покарання чиновників не вирішило проблему. За словами жителя Кам'яного Богдана Пинчука проблема зі сміттям існує давно, проте ніхто не хоче нею займатися.

Він зазначив, що в село раз на місяць приїжджає сміттєвоз, проте не всі жителі здають відходи, оскільки не хочуть платити за вивезення сміття.

"Треба людей попереджати і штрафувати тих, хто не висипає там, де треба. Ну хоча б викопав спеціально якусь траншею, а потім загорнув, а то хто де хоче, то там викидає" - сказав Богдан Пинчук.

Нагадаємо, що харківські комунальники укладають асфальт в ожеледь і морози

Як повідомляв портал "Знай.uа", Харківський парк Горького викине 800 тисяч у сміття

Також, "Знай.uа" писав, що лісовий масив у Києві перетворився на звалище