Головною стравою на Різдво є кутя. У зв'язку з цим у багатьох виникає питання, як зробити цю страву смачною і насиченою. Рецепт правильної різдвяної куті розповів Костянтин Грубич на своєму YouTube-каналі.

Кутя - одне з 12 традиційних страв на Різдво. У різних регіонах вона готується по-різному. Кутя може бути як солоною, так і солодкою. До неї також можна додавати родзинки, горіхи, сухофрукти і навіть шоколад.

Крім того кутю можна поліпшити додавши секретний інгредієнт за порадою української актриси Ольги Сумської - коньяк.

Приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич
Приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич
приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич

Для приготування різдвяної куті необхідно підготувати ряд інгредієнтів:

Популярні новини зараз
Надя Дорофєєва розкрила ім'я того, кого обожнює після розставання з Дантесом: "Як можна бути милотою?" Євген Клопотенко з "МастерШеф" винайшов заміну шаурмі і чебурекам: "Два роки мріяв" Хливнюк з "Бумбокс" після успіху "Червоної калини" у формі станцював запальний танець: "Флешмоб, вчимо рухи" Такою її ще не бачили: зірка "Кварталу 95" Олена Кравець відкрила в собі новий талант, "Я ридала весь день"
Показати ще
  • Пшениця - 2 склянки
  • Мак - 100 г
  • Мед - 150 г
  • Горіхи волоські - 100 г
  • Ізюм - 100 г
  • Коньяк - 2 столові ложки

Спосіб приготування:

1. Очищену пшеницю потрібно промити під холодною водою, покласти в каструлю, залити чистою водою і залишити на 3 - 4 години. Потім пшеницю потрібно поставити на плиту і варити на слабкому вогні десь 1 - 1,5 години.

приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич

2. Небхідно запарити окропом мак і залишити його на кілька годин. Так само потрібно запарити і родзинки.

Приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич
Приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич
приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич

3. У мак потрібно додати цукор і подрібнити його в блендері.

4. Волоські горіхи також необхідно подрібнити.

5. У зварену пшеницю потрібно додати підготовлений мак, родзинки, горіхи, мед, дві ложки коньяку і добре перемішати.

Приготовление рождественской кутьи, кадр из видео: YouTube Константин Грубич
Приготовление рождественской кутьи, кадр из видео: YouTube Константин Грубич
приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич

Нагадавши, соковитий Польський бігос з сосисками в мультиварці-готуємо вкуснотищу на всю сім'ю

Як повідомляв портал "Знай.uа", що приготувати на Святвечір 2021: меню на найважливіше свято

Також, "Знай.uа" писав, пиріг з лаваша для підкорення сердець: це краще, ніж 101 троянда