На Прикарпатті жителі села з негативом ставляться до лікаря в медичній масці і захисному костюмі. Про це розповіли в репортажі "Радіо свобода".

У селі Верховина живе і працює сімейний лікар 30-річна Вікторія Магнич. Жінка лікує 2000 пацієнтів з трьох населених пунктів.

Вона зізналася, що в українських селах люди досить негативно, а іноді й агресивно, реагують на медиків у захисній масці та костюмі.

"Ми приїхали з медсестрою взяти у пацієнта мазок на ПЛР-тест, були повністю одягнені. Сусіди нас мало не побили, якщо чесно" - розповіла Вікторія Магнич.

Вікторія Магнич, кадр з репортажу Радіо Свобода: radiosvoboda.org
Вікторія Магнич, кадр з репортажу Радіо Свобода: radiosvoboda.org
Вікторія Магнич, кадр з репортажу Радіо Свобода: radiosvoboda.org

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У святкові дні, як і інші односельці, Вікторія ходить до церкви. Однак і тут парафіянам не подобається захисна маска лікаря.

"В божий храм... Бог нас рятує від усього, врятує і від цього, не потрібні біля храму маски. Просіть Бога про все мирне" - сказала одна з парафіянок.

Таке ставлення змусило лікаря увійти до церкви без маски. Однак вона не радить так робити нікому.

"Боюся, щоб мене люди не побили... тому я, напевно, зайду в храм помолитися і все ж зніму маску. Це мій вибір, на свій страх і ризик Я так і зроблю. Але я не рекомендую так робити ні пацієнтам, ні лікарям" - додала Вікторія Магнич.

Нагадавши, львів'янка показала, як порушують карантин у поїзді: "ніс стирчить над маскою, ні краплі совісті"

Як повідомляв портал "Знай.uа", кияни показали, як популярний супермаркет обійшов локдаун: без шкарпеток не залишимося

Також, "Знай.uа" писав, у Тернополі антисептики потрапили під заборону разом зі шкарпетками, городяни в люті: "Локдаун або маразм?"