Гірськолижні курорти в Україні не дотримуються заходів карантину. Про це розповіли у виданні OBOZREVATEL.

Повідомляється, що журналісти вирушили на популярний курорт Буковель і перевірили, як місцеві ресторани дотримуються умов локдауну.

З початку локдауну в Буковелі спостерігається наплив відвідувачів. Серед них багато простих українців, зірок естради та політиків. Не так давно курорт також відвідав і президент України Володимир Зеленський.

Примітно, що відпочиваючі зовсім не звертають уваги на карантин і не носять маски. До того ж, деякі заклади працюють в звичайному режимі і дозволяють постояльцям знаходиться всередині, хоча за правилами карантину Ресторани можуть годувати постояльців сніданками лише з 06:00 до 11:00, а в інший час працювати тільки на винос і здійснювати доставку в номери.

Буковель під час локдауну 2021, кадр з репортажу ICTV: YouTube
Буковель під час локдауну 2021, кадр з репортажу ICTV: YouTube
Буковель під час локдауну 2021, кадр з репортажу ICTV: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Так, журналісти спокійно змогли замовити столик в м'ясному ресторані" Сало " і ресторан REBRA BBQ. Крім того, в звичайному режимі працюють ресторани в деяких готелях, наприклад в готелі "ZimaSnow Ski&Spa" або ресторан "КрепДеШинок", в який пускають постояльців готелю "КрепДеШин". Однак в ресторані "Кайзер" журналістам повідомили, що працюють тільки на винос і доставку.

Крім цього в Буковелі працює розважальний комплекс "VODA club" з басейнами і СПА. При тому, що згідно з правилами локдауна, всі басейни, фітнес-зазиі СПА-центри повинні бути закриті.

Також журналісти провели порівняння з Європою і підкреслили, що лише Швейцарія відмовилася від усіх обмежень щоб не допускати втрати фінансів. При цьому в країні зобов'язалися дотримуватися всіх санітарних норм.

При цьому уряди інших країн вирішили перенести зимовий сезон. Так, у Франнції закрили всі курорти і влаштували перевірки для громадян на кордоні зі Швейцарією. Заборону на катання на лижах ввели і в Італії.

В Австрії вирішили дозволити працювати гірськолижним курортам, проте відпочивати на них можна лише громадянам країни.

Буковель під час локдауну 2021, кадр з репортажу Радіо Свобода: YouTube
Буковель під час локдауну 2021, кадр з репортажу Радіо Свобода: YouTube
Буковель під час локдауну 2021, кадр з репортажу Радіо Свобода: YouTube

Нагадавши, Степанов назвав обмеження після 24 січня: локдаун не продовжать, знайшли альтернативу

Як повідомляв портал "Знай.uа", нам ще пощастило: в Україні одні з найм'якших карантинних обмежень у світі

Також, "Знай.uа" писав, локдаун залишив харків'ян без келихів: "Пити вино з горла?"