На Прикарпатті, під час святкування Водохреща, місцеві жителі спробували встановити рекорд зі штовхання гирі в холодній воді. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що 18 прикарпатців, під час святкування Водохреща, зібралися на річці Бістриця Солотвицька і спробували встановити рекорд України зі штовхання гирі вагою 16 кілограм у крижаній воді.

Через локдауну на місці не було представників Книги рекордів України та Національного реєстру рекордів. Дію фіксували на відео, без паузи. Переглянувши запис, представники Книги рекордів прийматимуть рішення, чи вдалося прикарпатцям встановити рекорд.

Франківчани спробували встановити рекорд зі штовхання гирі, фото: Суспільне
Франківчани спробували встановити рекорд зі штовхання гирі, фото: Суспільне
Франківчани спробували встановити рекорд зі штовхання гирі, фото: Суспільне

Рекорд встановлювали за сумою піднятих гир. Суддя заходу, стронгмен Назар Павлів розповів, що раніше подібного рекорду не було. За його словами, учасники штовхали гирю в крижаній воді 716 разів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Правила були такі, що ми кожному учаснику давали ліміт часу - одну хвилину. За цей час ми фіксували кількість піднятих разів гирі, яка важила 16 кілограмів. Таке досягнення буде передано представникам Книги рекордів України та Національного реєстру рекордів для фіксації" - розповів Назар Павлів.

Найбільше поштовхів гирі серед учасників зробив співробітник патрульної поліції Олександр Точенніков. Чоловік зробив 59 поштовхів і отримав нагороду за перше місце — 5 тисяч гривень. Попередньо на захід прийшли понад 40 осіб, однак у воду з гирею увійшли лише 18.

Нагадавши, Надал відправив тернополян у крижану воду на Водохреща: "Здоров'я на рік вперед"

Як повідомляв портал "Знай.uа", з кранів хмельничан полилася свята вода, Бог любить: з Хрещенням!

Також, "Знай.uа" писав, кияни масово кинулися в ополонці на Водохреща: мороз і локдаун не перешкода