Музиканти з Франківська створили музичний інструмент з каналізаційних труб. Про це розповіли у виданні "Вежа".

Франківчанин Віталій довгий час грав у складі різних гуртів, їздив на гастролі за кордон і навіть працював у Китаї, де вперше побачив унікальний музичний інструмент — трубофон.

Трубофон-музичний інструмент, який повністю складається з труб для каналізації і дивує не тільки своїм виглядом, але і звучанням.

Коли Віталій повернувся додому, то знайшов однодумців, з якими вирішив зробити цей інструмент. Створення трубофона виявилося не простим, адже інструкцій з його конструювання ніде немає, тому музиканти діяли виходячи з власних знань.

"Ми приїхали в будівельний магазин, вибрали труби, постукали, щоб почути звук і придбали їх. Ми почули, що є звук, вібрації, тому вирішили, що все повинно бути так, як ми плануємо. Спочатку ми і не здогадувалися, як буде виглядати наш трубофон. Вирішили зробити фортепіанну установку, тому інструмент отримав дві октави. Труби однакового діаметру, але довжина труби відповідає певній ноті. Так і отримуємо мелодію " - розповіли музиканти.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Музиканти з Франківська створили трубофон: vezha.org
Музиканти з Франківська створили трубофон: vezha.org
музиканти з Франківська створили трубофон: vezha.org

Звучання інструменту підходить під будь-який стиль музики, оскільки у нього є басові ноти і верху. Грати на ньому можна при наявності музичних навичок, розумінні побудови мелодії і умінні працювати з гамами.

Так, франківські музиканти освоїли інструмент і створили гурт під назвою "DruMen". Спершу вони почали записувати кавери на популярні композиції, а пізніше стали писати власний матеріал.

Зараз на трубофоні можуть одночасно грати 2 людини, проте в майбутньому музиканти планують збільшити кількість октав, що позволітнаходітся за інструментом більшій кількості людей.

Нагадавши, Руслана Лижичко з прапором надихнула українців: "Негайно, Почуйте Мене!"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Скрипка голяка стрибнув у крижану ополонку: Зустрічайте новий шедевр "Воплі Відоплясова"

Також, "Знай.uа" писав, Данилко на" масці "не впізнав самого себе, довелося кликати Полякову: "Це в караоке таке?"