У четвер, 28 січня, в Івано-Франківську пройшла акція протесту: під стінами облдержадміністрації близько ста людей виступили проти підвищення тарифів на газ, його доставку, світло, опалення і гарячу воду. Усі ці послуги з 1 січня шалено подорожчали.

До мітингарів вийшов мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, повідомляє Ратуша. За словами очільника, подібний протест - не перший і далеко не останній.

фото: Ратуша

"Ми не можемо сказати, що країною керують українці. Сьогодні цією країною керують олігархи. Ми розуміємо, що за підняттям цін стоять олігархи й ми не тішимось, що є невелика перемога, що влада дещо знизила ціну на газ. Можливо, це був такий сценарій, спочатку підняти, а потім знизити", - заявив Руслан Марцінків.

фото: Ратуша

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

фото: Ратуша

Мер наголосив, що дуже важливо почати серію протестів не тільки в області, а й по всіх країні.

фото: Ратуша

"Ми купились на солодкі слова на попередніх виборах, де обіцяли, що все буде по іншому, але наша політика не змінюються впродовж 30 років незалежної України", - додав мер.

Нагадаємо, що Нафтогаз встановив нову ціну на блакитне паливо в лютому: як змінився тариф

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці отримають компенсацію за опалення: у Мінсоцполітики перерахували пільговий тариф

Також, "Знай.uа" писав, нові платіжки за газ розлютили виснажених чернівчан, майже вся зарплата: "Зі святом, дорогі українці"