Двоє братів народилися з однаковим діагнозом і тепер батьки намагаються їх вилікувати. Про це розповіли на порталі ТСН.

Малюки Павлик і Петя народилися в строк і в перші місяці життя були справжньою радістю для батьків. Однак в один момент мама помітила, що діти занадто слабкі і це почало її турбувати.

Брати пройшли кілька обстежень, проте лікарі нічого не виявили. Не дивлячись а це, серце мами відчувало біду і Павлика і Петей продовжували обстежувати. В результаті лікарі встановили страшний діагноз-м'язова дистрофія.

"У віці 4-5 місяців дітки втратили майже всю м'язову силу. Тільки оченятами спостерігали, навіть до ротика не могли дотягнутися... А пальчики навіть на ніжках не рухалися... З величезною кількістю аналізів, все ж вдалося знайти правильний діагноз-вроджена м'язова дистрофія. Далі була ще більша невідомість, адже діток з таким же діагнозом в Україні лікар не зустрічав, вся інформація тільки з Інтернету " - розповіла мама хлопчиків Анастасія Костик.

Паша і Петя, фото: ТСН
Паша і Петя, фото: ТСН
Паша і Петя, фото: ТСН

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Батьки Павлика і Петю не стали опускати руки і вирішили врятувати дітей. Вони їздили на різні реабілітації і домоглися того, що їхні діти можуть самостійно сидіти.

"Знайшла в Україні фахівців, які вміють працювати з такими особливостями розвитку. Адже потрібно максимально дитини не перевантажити, як фізично так і психоемоційно. Будь-які перевантаження дає відкат. Потрібно дуже багато зусиль, а разом з тим і грошей.... Кожен день, це своя терапія " - додала Анастасія Костик.

Нагадаємо, що12-річна українка мужньо бореться з агресивним раком, батьки благають про допомогу: "Врятуйте нашу Ксюшеньку"

Як повідомляв портал "Знай.uа", юний хмельничанин бореться з раком чотири роки, справжній воїн: "Хочу жити, допоможіть!"

Також, "Знай.uа" писав, маленький українець сліпне в пелюшках, батьки благають про допомогу: "Іванко хоче бачити!"