На Прикарпатті живе чоловік, який колекціонує експонати корів. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що наприкінці січня франківчанин, викладач медичного університету Ігор Вакалюк встановив рекорд України зібравши 2 679 експонатів корів.

Чоловік розповів, що він постійно щось докуповує і його колекція постійно стає більше. Також він підкреслив, що в США живе жінка, яка зібрала 15 тисяч таких експонатів. Однак у франківчанина немає мети її обігнати і збирає експонати він з іншої причини.

"Я ж не женуся за кількістю, мені подобається краса цих творів. Практично до кожного з них я можу щось розповісти, показати. Від цього я отримую задоволення, а не від кількості тварин, задоволення від тієї краси, яку творять наші люди, зображуючи їх у різних формах" - сказав Ігор Вакалюк.

Колекція Ігоря Вакалюка: Facebook
Колекція Ігоря Вакалюка: Facebook
Колекція Ігоря Вакалюка: Facebook

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Рекордсмен підкреслив, що почав збирати експонати у вигляді корів ще 30 років тому. За його словами, за допомогою цієї колекції він віддає данину своїй родині Вакалюков. Мама Ігоря-колекціонерка та українська філологиня. Саме вона розповіла йому, що слово «вака» на багатьох мовах означає «корова».

"Тоді ще не було Інтернету, і я пішов до бібліотеки і переконався, що дійсно "вака" - це корова. З тих пір виникла ідея колекціонувати корів на честь моєї родини. Першу фігурку подарувала мені дружина. З тих пір постійно їх купую, дещо мені дарують. Друзі навіть жартують, що подарують мені живу корову" - додав Ігор Вакалюк.

Ігор Вакалюк збирає експонати з різних міст і країн. Він знаходить їх через Інтернет, купує в дизайнерських магазинчиках і привозить з собою після кожної поїздки.

Одним з найцікавіших експонатів ігор Вакалюк називає м'яку іграшку корови, яка вміє моргати. Її зробила головна художниця Одеського лялькового театру Світлана прокоф'єва.

Експонат з колекції Ігоря Вакалюка: Facebook
Експонат з колекції Ігоря Вакалюка: Facebook
експонат з колекції Ігоря Вакалюка: Facebook

Нагадаємо, що колекціонер показав, на чому катали українців до допотопних електричок: "Укрзалізниці" Привіт!"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві іржаві швидкі виявилися мрією колекціонерів - "Не рухлядь, а ретро!"

Також, "Знай.uа" писав, тернополянин знайшов "Золоте" хобі на пенсії і заробив півтора мільйона, головне-бажання