Прикарпатці скаржаться на якість газу. Про це розповіли в сюжеті YouTube-каналу "Третя студія".

Жителі Прикарпаття не задоволені якістю газу, що поставляється. За їх словами, газ в трубах розбавляють повітрям через що його якість падає.

Насамперед якість газу прикарпатці визначають за кольором. За їх словами, іноді, замість синього кольору вогонь має червоний відтінок. Крім цього багато пенсіонерів скаржаться на вартість постачання газу, адже в опалювальний сезон вони змушені зводити кінці з кінцями.

"Пенсію отримуєш 2000, а приходить платіжка 3000, як це може бути?"- каже пенсіонер Іван Іванович.

Фахівці випробувального центру "Стандартметрології" займаються дослідженням газу з 2004 року. За їхніми словами, за цей час жоден зразок блакитного палива не був забракований. Проби газу роблять практично щотижня.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Основні показники це компонентний склад і, що всіх найбільше цікавить, калорійність газу (скільки калорій газ наш дає). Останнім часом, скільки б газу ми не відчували, завжди природний газ, який потрапляв до нас, відповідав нормам правово-нормативних документів" - розповіла начальниця випробувального центру "Стандартметрології " Тетяна Стасів.

Тетяна Стасів, кадр з репортажу третя студія: YouTube
Тетяна Стасів, кадр з репортажу третя студія: YouTube
Тетяна Стасів, кадр з репортажу третя студія: YouTube

Жителі Прикарпаття не хочуть слухати фахівців. Вони впевнені, що газ чимось розбавляють. У цьому переконаний і інженер за професією Любомир Дичко.

"Береться калориметр, спалюється газ, заливається літр води, теплотворність палива відома, теплоємність води і калориметра теж відома, і вираховується...газ, є такий у них термін - "бодяжат"" - говорить Любомир Дичко.

Любомир Дичко, кадр з репортажу третя студія: YouTube
Любомир Дичко, кадр з репортажу третя студія: YouTube
Любомир Дичко, кадр з репортажу третя студія: YouTube

У випробувальному центрі "Стандартметрології" кажуть, що не захищають газівників, проте рекомендують місцевим мешканцям перевірити труби, роботу лічильника та газову плиту, а потім робити висновки.

Нагадаємо, що тарифи на газ після "знижки" стали дорожчими: яку різницю не врахували в комуналці, думка експерта

Як повідомляв портал "Знай.uа", доля пенсіонерів у 2021 році вирішена: затверджено показник середньої заробітної плати

Також, "Знай.uа" писав, киянам прийшли "золоті" платіжки за газ, хоча обіцяли не підвищувати