На Івано-Франківщині мешкає найкраща вчителька китайської мови в Україні. Історію Ірини Ілійчук розповіли у виданні «Прикарпаття Онлайн».

Як зазначається, дівчина ще під час навчання у Франківську виборола перше місце на всеукраїнській олімпіаді з китайської мови. Вона завершила навчання в Україні з відзнакою і вирушила на навчання до Китаю. Після роботи в китайських компаніях повернулася до Україні і стала викладачем китайської в ПНУ та у Львівському національному університеті імені Франка.

«Китайці гостинні, по-доброму, зі щирістю ставляться до іноземців, хоч до самих себе не так. Мова нескладна. Якщо знаєш ідіоми, крилаті вирази, їхні пісні, вірші та історію — вас пускають ближче до себе», - зізнається вона.

Фото: Прикарпаття Онлайн
Фото: Прикарпаття Онлайн

У Ірини є також маленька донечка - Ґао Марія-Ніколь. Дівчинка – наполовину китаянка, вдома говорить трьома мовами: українською, китайською та англійською. Також крихітка веде власний канал на Ютубі, де розповідає про українські й китайські традиції, а також дає уроки китайської для дітей. Батько дівчинки мешкає в Харбіні, і раніше вона часто бувала в дідуся й бабусі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У планах Ірини – розвивати викладання китайської мови не лише в рідному університеті, але й в усій Україні. За її словами, зараз спеціалістів з китайської в нашій країні мало.

Нагадаємо, що творці Hitman анонсували нову гру по всесвіту про Джеймса Бонда. Правда, подробиць про проект не так вже й багато, а вихід гри відбудеться в 2021, якщо розробки пройде гладко.

Як повідомляв Знай.uа, штучний інтелект зміг зменшити кількість негативу на просторах соцмережі Facebook. Повідомляється, що кількості "мови ненависті" зменшилася на 95%, якщо порівнювати з минулими роками.

Також Знай.uа повідомляв, популярний мессенджер зливає дані користувачів в мережу. Що дивно, всі файли, які були відправлені через месенджер з'явилися у відкритому доступі в мережі. Іншими словами, кожен користувач мережі міг отримати до них доступ.