У трьох областях на Заході України на тиждень зупинять роботу розважальної інфраструктури. Про це заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Згідно із заявою Віктора Ляшка, в Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях на тиждень закриють заклади громадського харчування та інші розважальні комплекси. Дане рішення було прийнято у зв'язку з поширенням коронавірусу в цих регіонах.

Віктор Ляшко, кадр з ефіру Свобода слова Савіка Шустера: YouTube
Віктор Ляшко, кадр з ефіру Свобода слова Савіка Шустера: YouTube
Віктор Ляшко, кадр з ефіру Свобода слова Савіка Шустера: YouTube

Головний санітарний лікар підкреслив, що в цих регіонах велика туристична активність, що і призвело до збільшення рівня захворюваності. Тому зупинка розважальних заходів і закладів повинна допомогти зробити ситуацію більш стабільною.

"Якщо проаналізувати спалахи, які є в Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській областях, – це три області з критичним зростанням кількості випадків то ми можемо чітко відстежити, що це маршрути, пов'язані з масовим пересуванням в туристичному бізнесі. Тому ТЕБ і НС на місцевому рівні в середу було прийнято рішення на тиждень призупинити роботу розважальної інфраструктури та всіх закладів громадського харчування"" - сказав Віктор Ляшко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні covid - 19 повернувся до зростання, у медиків немає вільної хвилини-МОЗ оновило статистику на 20 лютого

Як повідомляв портал "Знай.uа", чернівецький " слуга "підхопив коронавірус, дихає через маску:" думав, всього лише запалення..."

Також, "Знай.uа" писав, що Садовий дозволив хворим франківчанам "відлежатися" у Львові