В Івано-Франківську стали частіше продавати дітям алкоголь і сигарети. Про це повідомили у виданні "Суспільне".

Старший інспектор ювенальної превенції Івано-Франківського відділу поліції Вадим Василецький та заступник директора міського департаменту молодіжної політики та спорту Назарій Куземка розповіли, що з початку року зафіксовано сім випадків продажу алкоголю та сигарет неповнолітнім.

"Останній такий випадок зафіксований вчора, 23 лютого. В одному з магазинів на вулиці Красовського неповнолітній дівчинці продали алкоголь."- розповів Назарій Куземка.

На недобросовісних продавців складають адмінпротоколи. З лютого розмір штрафів за продаж алкоголю і сигарет неповнолітнім зріс до 13 600 гривень, проте кількість порушень лише зросла.

"За аналогічний період минулого року ми зафіксували три випадки продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. Тобто, цифра зросла вдвічі. Це нас насторожує. Тому повинні приділяти більше уваги боротьбі з цим негативним явищем." - сказав Вадим Василецький.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Крім того, останнім часом почастішали випадки отруєння дітей алкогольними напоями. У зв'язку з цим поліцейські, спільно з громадськими організаціями та департаментом молодіжної політики, проводять профілактичні роботи по усуненню даний правопорушень.

Загалом, за 2020-й рік співробітники ювенальної превенції Івано-Франківська зафіксували 17 випадків продажу алкоголю та сигарет неповнолітнім.

Варто відзначити, що в січні цього року в список заборонених для продажу дітям товарів додалися електронні сигарети і рідини для їх заправки.

Івано-Франківськ, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Івано-Франківськ, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Івано-Франківськ, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Нагадаємо, що київські копи врятували життя породіллі - "Всім стояти!"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Тернополі нагородили супермена в погонах, врятувавши дитяче життя: всього крок і...

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові копи влаштували "облаву" на "голих" пасажирів метро: "Кому штраф?"