4 березня в Україні святкують День народження Володимира Івасюка - 1949 рік подарував нам видатного композитора, поета, творця української поп-музики.

"Видатний українець, який прожив всього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальних творів, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Відомий як музикант, Івасюк був і неординарним живописцем", - написав на своїй сторінці в Facebook депутат від ЄС Олег Синютка.

Михайло Івасюк у біографічній повісті про сина писав: "Музика наповнювала його життя неспокійним змістом», а сам композитор казав: "Ми, українці, з колиски стаємо націоналістами, якщо матері співають нам українські колискові. Тому нас перевиховують у концтаборах".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Володимир Івасюк народився у 1949, а помер вже у 1979-му. Чоловік був одним із основоположників української естрадної музики - його пам’ятають ті, хто любить українську пісню, а його "Червона рута" і "Водограй" стали музичними брендами нашої країни, на яких виросло не одне покоління артистів і слухачів.

За спогадами сучасників, Івасюк був надзвичайно м’якою, лагідною людиною. І доброю. Ця лагідність і доброта світилася в його очах.

Мав дивовижний талант спілкування, тож люди радо відкривалися йому назустріч. "Він був романтичний, розумний. З ним завжди було цікаво. Ніколи не пив горілки – тільки трохи шампанського", – згадує одна з приятельок Івасюка.

Нагадаємо, Позитив опинився в одній ванній з підопічною Потапа Мішель Андраде: "Потрібно дивитися". Позитив і Michelle Andrade здивували публіку

Як повідомляв портал "Знай.ua", підопічна Потапа Андраде прикрила інтимні місця лише руками: "Копія Каменських". Мішель Андраде поділилася гарячими кадрами, але думки шанувальників розділилися

Також "Знай.ua" писав, що підопічна Потапа Андраде поділилася секретами про сім'ю в Болівії: "Друга поїздка за 10 років". Співачка з Болівії розповіла про свої стосунки з родиною