Відомий український телеведучий Олександр Педан підкорив дві гори в Карпатах.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Інстаграме. А також поділився деталями сходження на гору і показав фотографії з зимової подорожі.

Педан зізнався, що на Говерлу піднявся вперше. Хоча раніше він підкорював Арарат і Казбек, висотою близько 5 тисяч метрів, і найвищу гору Європи – Монблан.

Олександр Педан, скріншот з instagram
Олександр Педан, скріншот з instagram

"Розумію, це дуже дивно, але факт. Вже був на двох 5-тисячниках (Арарат і Казбек), і на найвищій горі Європи - Монблані (4810 м), які вважаються набагато складнішими.
Так сталося, що вийшов на Говерлу (2061 м) і гору Петрос (2020 м) в останні дні зими.
Вкотре скажу, що наші Карпати недооцінені. Напевно, не здійснював сходження на Говерлу, бо вважав, що це досить попсово. Туди може вийти кожен і це не є, нібито, перемогою над собою",- написав шоумен.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Олександр Педан, скріншот з instagram
Олександр Педан, скріншот з instagram

Телеведучий поділився, що влітку на Говерлу і Петрос може піднятися будь-хто в хорошій спортивній формі. Зате взимку це зробити куди складніше.

Олександр Педан, скріншот з instagram
Олександр Педан, скріншот з instagram

"По-перше, дуже сильні вітри. По-друге, сніг, холод і низька хмарність додають неабиякої небезпеки.
Це було круто! Ми ночували одну ніч в покинутій хатині🙀, а другу в наметах при температурі -15. Скажу вам, що дзеленчало під ранок все тіло🙄
Сходження на Петрос вийшло серйозним випробуванням, тому що вітер досягав 40 км/год.і просто здувало зі схилу. Був навіть момент, коли ми допомагали хлопцеві, з яким зустрілися на горі, спускатися вниз. Обв'язували мотузкою, бо він був без котів. Ось так буває небезпечно.
В цілому, якщо ви сумніваєтеся, чи варто робити сходження на Говерлу, то однозначно так!
Нереально красива природа, захоплюючі пейзажі просто захоплюють дух! Впевнений, що Ви отримаєте задоволення",- розповів Педан.

Олександр Педан, скріншот з instagram
Олександр Педан, скріншот з instagram

Однак Олександр наполіг, що краще завжди брати з собою гіда або людину, яка знає, куди йти, оскільки легких гір не буває. І можна легко загубитися.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Олександр Педан дав поради, чим зайняти дітей на карантині

Як повідомляє портал «Знай.иа» Олександр Педан розповів, чим заробляв на життя до популярності: "буду шкодувати"

Також «Знай.иа " писав, що Телеведучий Педан розповів про новий етап свого життя: "імпровізувати з хлопцями"