Українцям розповіли, як живуть соціальні сироти. Про це повідомили на порталі "ВВС Україна".

Творча група спостерігала за життям дітей в українських інтернатах і підсумком їхньої роботи став фільм "Ззабуті діти України" в якому розповідається про "соціальних" сиріт, які при живих батьках опинилися під опікою держави.

В Україні таких дітей приблизно в 10 разів більше, ніж у Британії. Точну кількість сказати складно, оскільки такі установи знаходяться під юрисдикцією різних відомств.

Згідно із законодавством в Україні батьки можуть відмовитися від дитини на законних підставах. Сімейний кодекс дозволяє залишити дитину в інтернаті якщо для цього є "серйозні причини".

Першою з таких причин є відхилення у фізичному або психічному розвитку.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Таке ставлення до людей з інвалідністю має витоки ще з радянських часів і змінити це дуже складно.

Дитячий будинок, фото: bbc.com
Дитячий будинок, фото: bbc.com
дитячий будинок, фото: bbc.com

Після підпису батьків дитини відправляють в одне з "стаціонарних" установ. У більшості випадків це великі дитячі будинки та інтернати.

До більшості таких установ доступ для сторонніх закритий і реальне життя дітей складно побачити. До того ж їм часто допомагають волонтери, проте допомога не завжди доходить до дітей.

У таких закладах діти залишаються до 18 років. Після досягнення цього віку, згідно з правилами, вихованець дитбудинку не може в ньому залишатися. Зазвичай таким людям нікуди діватися і часто вони відправляються в установи для дорослих.

На жаль, держава слабо підтримує подібні установи. До того ж таких людей часто визнають "недієздатними" і їм дуже складно довести зворотне.

Нагадаємо, що маленькій принцесі ампутували ніжки, але вона продовжує підкорювати паркет-історія дівчинки з незламним духом

Як повідомляв портал "Знай.uа", українець отримав інвалідність, захищаючи рідну землю і виявився нікому не потрібним: "Там ти загинув-везуть героя"

Також, "Знай.uа" писав, що доглядальниця жорстоко побила 98-річну стареньку заради грошей, на крики збіглися сусіди