У Франківську стався колапс з хворими коронавірусом. Про це розповів мер міста Руслан Марцінків в ефірі для Радіо "Західний полюс".

Марцінків розповів, що тяжко хворі пацієнти змушені чекати госпіталізації по дві години через те, що в медзакладах не вистачає місць.

"Вчора була реальна ситуація, коли швидкі на Матейко стояли і очікували звільнення місця з хворими середнього і важкого ступеня. Люди чекали по дві години у швидкій, щоб отримати госпіталізацію, своє місце" - сказав Руслан Марцінків.

Мер підкреслив, що на сьогоднішній день лікарні змушені виписувати хворих з легкою формою вірусу, щоб прийняти на лікування важких пацієнтів. У зв'язку з цим Марцінків звертався до Кабміну із закликом розгорнути достеменні місця в обласних медустановах.

Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Марцінків додав, що одним з проблемних питань є доплата медикам, які працюють з ковидними хворими.

"Ми не можемо тільки своїми силами подолати епідемію. Дороги - це добре, але коли є людські життя, то може краще перенаправити кошти на них... Не може бути так, як це було кілька днів тому, коли жінку везли до Заболотова, там не було місця, потім до Коломиї, де теж відмовили, а коли жінку везли до Калуша, вона, на жаль, відійшла. На такі проблеми не треба закривати очі, а варто говорити про них щиро і відверто" - додав Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що львів'янам можуть повернути нічні маршрутки - "вимерли" через карантин

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці перетворили червону зону на бордову: куди без тюльпанів

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні за добу 6 377 нових хворих коронавірусом, 219 померло