В палаті 57-річного Василя Стефурака, що бореться з коронавірусом, повішена тонка завіса. За нею - померлий пацієнт. Це - реалії центральної лікарні в Коломиї, що стала епіцентром сплеску вірусної інфекції.

"Він був напівсинім. Це означає, що великий згусток крові зламався і закупорив головну кровоносну судину", - каже медичний директор Віктор Бойко, вказуючи на тіло в чорній сумці, все ще на лікарняному ліжку. Про це пише "Типовий Франківськ".

"Найгірше для лікаря - це очі пацієнтів, яких він загубив, - каже чоловік, - ти бачиш їх вночі, коли снишся. Ці очі благають про допомогу, сповнені відчаю та страху. З кожним помираючим пацієнтом лікар, який лікував і втратив його, теж помирає на хвилину".

Живих і мертвих розділяє тонка смугаста завіса. По одну сторону - тіло у чорному мішку, по іншу - 57-річний закарпатець, який із нетерпінням чекає на виписку.

"Перше, що я зроблю, коли вийду, це порибалити", - каже він, лежачи на животі в кисневій масці.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Хоча Стефурак та інші пацієнти у палаті не бачать чорного мішка зі своїм сусідом, вони знають, що він помер, і це деяких лякає. З початку пандемії у цій лікарні від коронавірусу померло 205 пацієнтів.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.