В Україні очікується зростання цін на продукти. Про це розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін для видання OBOZREVATEL.

Згідно зі словами експерта, до травня в Україні очікується подорожчання деяких товарів. Так, в 2021 році овочі вже подорожчали на 25% і така тенденція збережеться до травня і показник може досягти 75%.

На збільшення ціни продуктів вплине і майбутній Великдень. Так, м'ясо, яйця і борошно виростуть в ціні на 10-15%.

Також очікується зростання ціни на хліб на 6%. Причиною цьому стане зростання вартості ЗЕРНОВИХ. Однак ситуація може змінитися якщо пандемія піде на спад. За таких умов хліб може впасти в ціні на 10-15%.

Аналітик Максим Пархоменко вважає, що на зростання цін може вплинути і подорожчання нафтопродуктів. За його словами, вартість нафти може вплинути на зростання ціни палива до 30 гривень за літр.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього можуть зрости ціни на імпортні продукти - на 10%. Також ймовірно подорожчає соняшникова олія та продукти, які з неї виготовляють.

В середньому, в Україні щороку спостерігається подорожчання продуктів на 5-10%. Таким чином загальний рівень інфляції За останніх 4 роки склав 32,6%.

подорожчання продуктів, графік: OBOZREVATEL

Нагадаємо, що в Україні продовжують дорожчати продукти: як зросли ціни на олію, овочі та інші товари

Як повідомляв портал "Знай.uа", індексація пенсій українців: у Мінсоцполітики пояснили, коли будуть наступні підвищення

Також, "Знай.uа" писав, що Нова пошта підвищує тарифи: скільки тепер коштуватимуть посилки і упаковка