Пандемія "розбудила" економічну кризу і ріст цін в Україні, тому більшості господиням доводиться заощаджувати на продуктах харчування. Як зберегти сімейний бюджет і при цьому нагодувати родину так само смачно і ситно? Топ порад від експертів допоможуть тобі залишатися ідеальною господинею.

Меню "за планом"

Перед закупівлею продуктів обов'язково сплануй меню на декілька днів наперед. Так тобі буде легше розібратися, що готувати кожного дня і заощадити час. Також по меню легше визначити кількість продуктів, які необхідно купити.

Склади список продуктів

Завжди йди в магазин зі списком лише необхідних продуктів, в іншому випадку ти можеш накупити непотрібних і дріб’язкових закусок, а щось потрібне забудеш. Купуй тільки необхідне за списком - "золоте" правило економії!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Супермаркет / скріншот з відео
Супермаркет / скріншот з відео

Купуй продукти гуртом

Завжди дешевше купувати великі упаковки, але не перестарайся і фільтруй акційні пропозиції, якими буквально кишать українські супермаркети.

В магазин - з повним шлунком

Ходи до магазину завжди ситою. Коли ти голодна, здається, що можна з’їсти в 2, а то і 3 рази більше, все здається апетитним і смачним, і хочеться купити усього побільше. В результаті ти ризикуєш купити непотрібні продукти.

Обмеж бюджет

Коли будеш складати список – підрахуй ціни і візьми з собою обмежену суму грошей. Так у тебе не буде спокуси купити щось понад норми.

Супермаркет, фото: скріншот з відео
Супермаркет, фото: скріншот з відео

Тільки готівка

Якщо у тебе на руках буде обмежена сума готівки і не буде картки – спокус витратитися на непотрібні продукти просто не буде.

Зберігай чеки

Зберігай всі чеки, які ти витрачаєш на продукти харчування, і аналізуй свої витрати. Роби висновки і вирішуй, на чому можна ще заощадити.

Готуй про запас

Деякі продукти можна готувати наперед і заморожувати – так ти зекономиш і час, і гроші. Бо не треба буде витрачати годину на приготування страви – досить розморозити і приготувати її. З іншого боку, якщо їжа є – в магазин немає необхідності йти, а значить, і гроші витрачати не потрібно.

Нагадаємо, прості правила для успішної посадки дерева: як не нашкодити рослині і залишитися задоволеним

Як повідомляв портал "Знай.uа", як підготувати теплицю і скільки насіння салату, моркви і капусти потрібно на грядку: на замітку городнику

Також, "Знай.uа" писав, як визначити підлогу кущів у полуниці⁣ і виростити щедрий урожай: 5 підказок городнику