Прикарпатка Оксана Василів дуже любить займатися рукоділлям. Тому вона одягає американські ляльки у вишитий український одяг тим самим, зберігаючи традиції краю.

Про це повідомляє "Галичина".

Оксана Василів каже, що ідея одягати ляльки у національний одяг прийшла до неї майже шість років тому. Тоді вона працювала з дітьми та готувалася до конкурсу. Обов’язковою умовою якого тоді було використання шкіряних елементів.

Прикарпатка одягає американських ляльок в український одяг, скріншот із відео
Прикарпатка одягає американських ляльок в український одяг, скріншот із відео

" Ідея прийшла спонтанно. Взяти типову ляльку Барбі й спробувати в ній поєднати шкіру, етнічні тканини. В той час була осінь і перша лялька, яку ми разом з дітьми зробили, це була лялька в образі осені. Мене це захопило, пізніше я сама почала займатися цим", – розповідає жінка.

Зараз же мисткиня розповідає, спочатку близько місяця виношує ідею, а тоді береться за роботу. Так, на останню роботу її надихнув відрізок хутра. Каже, коли у кравецькому магазині побачила його, одразу уявили образ ляльки. Для виготовлення ляльки жінка робить технічний ескіз, а потім каркас.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Прикарпатка одягає американських ляльок в український одяг, скріншот із відео
Прикарпатка одягає американських ляльок в український одяг, скріншот із відео

"У ляльки сукня пишна за рахунок картонного каркасу. Спочатку я кріплю його, роблю розмітку де які елементи будуть, підготовлюю деталі з орнаменту і тканини, кріплю їх", - каже вона.

Вже після цього жінка робить дрібні деталі. Вона спеціально кроїть їх зі шкіри, прикріплює до основи, а після цього декорує бісером чи стрічками. Загалом на виготовлення одягу для однієї ляльки у неї йде три дні.

Зараз Оксана Василів виготовила понад пів сотні унікальних ляльок, а зараз обдумує нову колекцію.

Нагадаємо, раніше талановита прикарпатка одягла ляльок у форму УПА: Бандера б зацінив

Як повідомляє портал Знай.ua Тернополянин знайшов "Золоте" хобі на пенсії і заробив півтора мільйона, головне-бажання

Також Знай.ua писав, що У вікнах Кам'яниці з драконами спить цілий світ: у Києві фасад покинутої будівлі перетворили на галерею