На Прикарпатті карантин приніс хороший результат. Про це розповіли в репортажі Подробиця на телеканалі Інтер.

Після двомісячного карантину на Прикарпатті зменшилася кількість хворих коронавірусом. Тому місцева влада готується до виходу з "червоної зони".

Так, у деяких лікарнях Прикарпаття відчутно зменшилася кількість хворих і з'явилися вільні місця. Крім цього з додаткових баз, які були облаштовані в кардіоцентрі і пологовому будинку виписали половину пацієнтів.

"Ми виписали половину хворих і в деяких лікувальних установах можливо ми цей тиждень будемо бачити, якщо не буде зростання будемо згортати ці ліжкомісця."- сказав голова Івано-Франківської ЦКЛ Тарас Масляк.

Кадр з репортажу подробиці: YouTube
Кадр з репортажу подробиці: YouTube
Кадр з репортажу подробиці: YouTube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Однак не у всіх лікарнях оптимістична ситуація. У центральній лікарні та ще шести медзакладах заповненість місць становить 80%. Саме це не дає області вийти з "червоної зони". Не дивлячись на це місцева влада впевнена, що обмеження незабаром будуть зняті і вже пом'якшують карантин.

Так, пом'якшення карантину торкнулося навчальних закладів і блокпостів, які були встановлені на дорогах області.

На зміну ситуації сподівалися і представники бізнесу, але їм доведеться трохи почекати. У зв'язку з цим вони ще раз вийшли на протест до обласної адміністрації і вимагали дозволити відновити їм роботу. Також підприємці створили власне громадське об'єднання, найняли юриста і готові відстоювати свої права в суді.

Нагадаємо, що МОЗ оновило карантинні зони: в "жовтій" тримається тільки один регіон

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні за добу 10 533 нових хворих коронавірусом, 286 померло

Також, "Знай.uа" писав, що у Києво-Печерській Лаврі "голі" парафіяни молилися за припинення пандемії